Puskurin naarmut ja vääntymät kätevästi huoltoon autokorinkorjaajalle.

Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Autojen jatkuva nopea tekninen kehitys merkitsee sitä, että autoalan ammattilaisen tulee kouluttautua lisää.

Ajoneuvoalan ammattitutkinnon suoritettuasi ja muutaman vuoden käytännön työkokemuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus suorittaa esimerkiksi autoalan pätevöitymisohjelma sekä alan erikoisammattitutkinto. Lisäkoulutusten myötä pätevöidyt jatkuvasti tehtävissäsi todelliseksi ammattilaiseksi! Sinulla on mahdollisuus monipuoliseen urakehitykseen omien tavoitteidesi mukaisesti yhteistyössä työnantajasi ja koulutusten järjestäjien kanssa! 

Tutkinnon suorittamiseen vaaditaan joko autoalan perustutkinto tai vähintään 3 vuotta autoalan työkokemusta. Ajoneuvoalalla toimit päivittäin asiakaspalvelutyössä, joten alalla tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja sekä omatoimisuutta. Työn jatkuvasti kehittyessä tarvitset myös kykyä itsenäiseen opiskeluun, sillä ajoneuvoalan ammattilaiselta odotetaan valmiuksia seurata aktiivisesti alan kehitystä ja tapahtumia. 

Valitsemastasi osaamisalasta riippuen voit työllistyä erilaisiin ajoneuvoalan tehtäviin: automyyjä työllistyy autokaupan alalle tai varaosamyyntiin, mekaanikko työllistyy autokorjaamoihin ja työnjohtaja korjaamon asiakaspalvelutehtäviin.

Kenelle?

Autoalan perustutkinnon suorittaneelle tai vastaavien osaamisen omaavalle henkilölle

Haku koulutukseen
25.2.2019 - 30.4.2019
Opiskelijavalinta

Täytä hakemuksesi huolellisesti, toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

19.8.2019 - 19.8.2022
Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Lue tarkemmin kielitaidon arvioinnista

Toteutus

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aikaisempi osaaminen.
Opiskelijalla on oltava autoalan työpaikka kun opinnot alkaa.

Lähiopetus joka toinen kuukausi ma -to 9-16 ja pe 9-14. Käytännön harjoittelu työpaikalla opettajan ohjauksessa.

Koulutuksen sisältö

Ajoneuvoalan ammattitutkinto

  • Myynnin ja asiakaspalvelun osaamisala, 150 osp
  • Korjaamopalvelun osaamisala, 150 osp
  • Työnjohdon osaamisala, 150 osp

Tutkinnon osiin kuuluu sekä pakollisia että valinnaisia opintoja. Pakollisia sekä valinnaisia tutkinnon osia voit tarkastella ePerusteista.

Hinta

Koulutuksen hinta on 400€.

Lisätietoja antaa

Matti Rämö, tutkintovastaava
p. 0503894108, matti.ramo@omnia.fi