Ammattitutkinto

Omnian ammatti- ja erikoisammattitutkinnoilla hankit työelämässä tarvittavaa osaamista ja syvennät työelämätaitojasi mennäksesi eteenpäin. Tutkinnot ovat tarkoitettu jo työelämässä oleville henkilöille ja ne voi suorittaa joustavasti työn ohessa. Ammattitutkinnossa osoitetaan työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattiosaamista, joka on perustutkintoa syvempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoilla osoitat myös osaamisesi ja hankit pätevyyden jo hallitsemistasi taidoista.

Voit hakea opiskelemaan ammattitutkintoa, jos sinulla on alan peruskoulutuksen jälkeen alan työkokemusta vähintään kolme vuotta tai työkokemuksen kautta hankittu alan tarvittava osaaminen. Voit opiskella myös oppisopimuksella omassa työssäsi ja täydentää teoriaosaamistasi lähipäivillä oppilaitoksessa.

Ammattitutkinto mahdollistaa työskentelyn tietyn alan ammattityöntekijän tehtävissä. Tutkinnot antavat kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakouluopintoon johtaviin opintoihin.

Alasivuilta löydät Omnian tarjoamat ammattitutkinnot.