Ammattilukio

Kaksoistutkinto Omniassa – opiskele ammattiin ja ylioppilaaksi yhtä aikaa ammattilukiossa.

Ammattilukiossa parannat jatko-opiskeluvalmiuksiasi sekä korkeakouluun pääsemistä todistusvalinnalla. Ammatillisen perustutkinnon ja lukio-opintojen yhdistelmää kutsutaan myös nimillä kaksoistutkinto tai yhdistelmätutkinto.

Omnian ammattilukiossa voit suorittaa 3-4 vuodessa sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Valmentaudut viiden aineen ylioppilaskirjoituksiin. Jos et halua opiskella ylioppilaaksi, voit suorittaa pelkästään yksittäisiä opintoja, kuten esimerkiksi matematiikan tai kielten lukio-opintoja. Ammattilukiossa lukio-opinnot suunnitellaan osaksi ammatillista perustutkintoasi.

Espoon aikuislukion oppimäärän mukaista opetusta järjestetään Omnian tiloissa Leppävaarassa sekä Espoon keskuksessa (Lakelankadulla, Kirkkokadulla ja Lehtimäentiellä). 

Lue, miten Sonja opiskeli kolmessa vuodessa leipuri-kondiittoriksi ja ylioppilaaksi Espoon aikuislukiossa!

Kenelle ammattilukio sopii?

Ammattilukio sopii sinulle, jos olet itsenäinen, sitoutunut ja valmis panostamaan opintoihisi! Ammattilukiossa opiskelu vaatii motivaatiota, suunnitelmallisuutta ja vastuun ottamista omista opinnoista. Syksyllä 2019 aloittavat ammattilukiolaiset valmentautuvat viiden aineen ylioppilastutkintoon. 

Lukio-opinnoissa menestyäksesi on tärkeää, että sinulla on vähintään tyydyttävä osaaminen äidinkielen, ruotsin, englannin ja matematiikan opinnoista.

Mitä Omnian ammattilukiossa voi opiskella?

Omnian ammattilukion kurssitarjottimella on äidinkieltä/suomi toisena kieltä sekä englantia, ruotsia, matematiikkaa ja reaaliaineita. Voit opiskella aineita lisää ja ammattilukion tarjotinta laajemmin verkkokursseina tai iltakursseilla. Ammattilukiolaiset opiskelevat 1-3 oppiainetta yhdellä jaksolla.

Jos olet jo suorittanut muualla lukio-opintoja, voidaan ne hyväksilukea Espoon aikuislukion oppimäärään. Pääset silloin jatkamaan kohti ylioppilastutkintoa.

Miten haet ammattilukioon?

Ammattilukioon hakeudut opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä tai ammatillisten opintojen alettua ottamalla yhteyttä toimipisteesi opinto-ohjaajaan.