Ammattilukio

Kaksoistutkinto Omniassa – opiskele ammattiin ja ylioppilaaksi yhtä aikaa ammattilukiossa.

Ammattilukiossa parannat jatko-opiskeluvalmiuksiasi sekä korkeakouluun pääsemistä todistusvalinnalla. Ammatillisen perustutkinnon ja lukio-opintojen yhdistelmää kutsutaan myös nimillä kaksoistutkinto tai yhdistelmätutkinto.

Omnian ammattilukiossa voit suorittaa 3-4 vuodessa sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Valmentaudut viiden aineen ylioppilaskirjoituksiin. Jos et halua opiskella ylioppilaaksi, voit suorittaa pelkästään yksittäisiä opintoja, kuten esimerkiksi matematiikan tai kielten lukio-opintoja. Ammattilukiossa lukio-opinnot suunnitellaan osaksi ammatillista perustutkintoasi.

Espoon aikuislukion oppimäärän mukaista opetusta järjestetään Omnian tiloissa Leppävaarassa sekä Espoon keskuksessa (Lakelankadulla, Kirkkokadulla ja Lehtimäentiellä). 

Lue, miten Sonja opiskeli kolmessa vuodessa leipuri-kondiittoriksi ja ylioppilaaksi ja mitä hyötyä Oskarille oli kolmoistutkinnon suorittamisesta Espoon aikuislukiossa sekä kuinka Maisa pääsi opiskelemaan unelma-ammattiinsa

Kenelle ammattilukio sopii?

Ammattilukio sopii sinulle, jos olet itsenäinen, sitoutunut ja valmis panostamaan opintoihisi! Ammattilukiossa opiskelu vaatii motivaatiota, suunnitelmallisuutta ja vastuun ottamista omista opinnoista. Syksyllä 2021 aloittavat ammattilukiolaiset valmentautuvat viiden kokeen ylioppilastutkinnon aloittamiseen pääsääntöisesti joko keväällä 2023 tai syksyllä 2023. 

Lukio-opinnoissa menestyäksesi on tärkeää, että sinulla on vähintään tyydyttävä osaaminen äidinkielen, ruotsin, englannin ja matematiikan opinnoista. Samoin tärkeää on, että olet valmis tekemään kirjoitusaineiden tehtäviä ja läksyjä. 

Mitä Omnian ammattilukiossa voi opiskella?

Omnian ammattilukiossa on äidinkieltä/suomi toisena kieltä sekä englantia, ruotsia, matematiikkaa (pitkää matematiikka vain Leppävaarassa ja aikuislukiolla Tapiolassa) ja reaaliaineita. Voit opiskella esimerkiksi reaaliaineita ja/tai vieraita kieliä lisää ja ammattilukion tarjotinta laajemmin verkkokursseina tai iltakursseilla Espoon aikuislukiossa. Ammattilukiolaiset opiskelevat 1-3 oppiainetta yhdellä jaksolla.

Jos olet jo suorittanut muualla lukio-opintoja, voidaan ne hyväksilukea Espoon aikuislukion oppimäärään. Pääset silloin jatkamaan valmentautumista kohti ylioppilastutkintoa.

Saat opintojen päättyessä opintosuoritusotteen suorittamistasi kursseista. Aikuislukion päättötodistuksen voit saada, jos olet suorittanut aikuislukion väh. 44 kurssin oppimäärän. 

Miten haet ammattilukioon?

Ammattilukioon hakeudut opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä tai ammatillisten opintojen alettua ottamalla yhteyttä toimipisteesi opinto-ohjaajaan.

Lisätietoa

Ylioppilastutkinto