Ammatilliset tutkinnon osat

Omniassa voit suorittaa yksittäisiä ammatillisia tutkinnon osia. Katso alta tällä hetkellä avoinna olevat koulutukset.

Kenelle?

Laivanselvitystehtäviä hoitaville, laivameklareille

Hoidatko meriliikenteen saapumisen ja poistumisen ilmoitusmenettelyjä? Hallitsetko tehtävien hoitamisen lain menettelyjen vaatimalla tavalla? Työtäsi tukemaan on rakennettu Tullialan ammattitutkintoon sisältyvä Alusselvitys –tutkinnon osa, jonka sisältöjen taustalla ovat meriliikenteen keskeiset toimijat ja viranomaiset. Alusselvityksen tutkintokoulutus järjestetään Tullin koulutuksen ja Omnian yhteistyönä.

Haku koulutukseen
15.10.2018 - 14.12.2018

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Sinulla tulee olla työpaikka meriliikenteen alusselvitystehtävissä, sillä tutkinnon osa suoritetaan hoitamalla näitä työtehtäviä. Siltä osin kun vaadittavaa ammattitaitoa ei voi käytännön töissä osoittaa, osaamisen osoittamista voidaan täydentää muilla tavoin mm. Portnet-testiympäristössä.

Opiskelijavalinta tehdään hakemusten tietojen perusteella. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Mahdollinen haastattelukutsu lähetetään sähköpostitse. Myös valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse.

Koulutusaika
9.1.2019 - 26.4.2019

Lähiopetus

Toimipiste

Tullin koulutus, Pasilan virastotalo, Opastinsilta 12, 00240 Helsinki

Toteutus

Tullin koulutus ja Omnia toteuttavat yhteistyössä Alusselvityksen tutkinnon osan koulutuksen. Tullin koulutuksen vastaamassa valmistavassa koulutuksessa ovat mukana Tullin, Liikenneviraston ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin asiantuntijoita. Omnia vastaa tutkinnon osan suorittamisen osuudesta.

Koulutuksen sisältö

Alusselvitys on yksi Tullialan ammattitutkinnon osista. Koulutukseen sisältyy seuraavia teemoja:

  • Alusselvitykseen liittyvä lainsäädäntö
  • Saapumisen ja poistumisen alusselvitysilmoitusten antaminen, varamenettelyiden käyttö, turvatietojen anto, sähköinen ilmoitusjärjestelmä PortNet
  • Väylämaksujen määrittäminen
  • Asiakirjat

Saat tarkemman kuvan sisällöstä tutustumalla tutkinnon osan ePerusteisiin. Opinnot ja niiden kesto suunnitellaan kunkin opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Tutkinnon osan valmistavaan koulutukseen sisältyy 3 lähipäivää, sitä tukevia ja täydentäviä verkko-opintoja ja työssä oppimista.

Hinta

Tutkinnon osa voi suoritetaan oppisopimuskoulutuksena, jolloin se on maksuton.

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Sirpa Manninen, p. 046 851 5181, sirpa.h.manninen@omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelijamaksu.