Veneiden huolto ja korjaus on osa veneenrakentajien työtä.
Veneenrakennuksen perustutkinto

Veneenrakentaja

Inspiroidutko veneistä ja käsillä tekemisestä? Veneenrakentaja taitaa veneenrakentamisen rungosta sisustuselementtien asentamiseen asti. Ammattilainen osaa asentaa paikoilleen myös veneen kojeet ja laitteet.

Omniasta saat ammattitaidollesi vahvan pohjan: opit rakentamaan lujitemuoviveneitä ja veneen osia lujitemuovista ja puusta, sekä asentamaan ja huoltamaan erilaisia laitteita ja moottoreita. Painotamme koulutuksessa veneiden huoltoa ja korjausta, koska mittavan venekannan vuoksi sille on pääkaupunkiseudulla kysyntää. Korostamme veneiden rakentamisessa ja huollossa turvallisuutta ja kestävää kehitystä.

Veneenrakentajan työ on tarkkaa käsityötä. Työ vaatii myös monipuolista suunnittelua ja tekniikan osaamista. Lujitemuovisten veneiden rakentamisen lisäksi ammatissa on hallittava myös puisten kalusteiden rakentaminen ja asennus, moottoreiden asentamista ja huoltamista, sekä veneiden varustelua ja tunnettava elektronisia järjestelmiä.

Veneenrakentajat työskentelevät venetelakoilla, venemoottorikorjaamoilla ja venetehtaissa. Veneenrakentaja voi työllistää itsensä ja perustaa oman yrityksen. Omnia on oiva ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista.

Suoritus­vaihtoehdot

Näyttötutkinto on erityisesti aikuisille sopiva tapa suorittaa ammatillinen tutkinto. Näyttötutkinnossa osoitat opintojen tai työkokemuksen kautta kertyneen ammattitaidon aidoissa työtilanteissa. Tarvittaessa osallistut valmistavaan koulutukseen.

Kenelle?

Veneiden korjaus- ja telakointitehtävistä kiinnostuneet.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Omnian Kirkkonummen toimipiste sijaitsee Länsiväylän varrella, Kirkkonummen linja-auto- ja juna-asemien välittömässä läheisyydessä.

Opiskelijavalinta

Hakijoille pakollinen valintainfo pidetään tiistaina 06.06.2017 klo 16.30.

Haastattelut 07.06.2017.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, kutsutaan suomen kielen kokeeseen (B1.2).

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostilla. Opiskelijavalinnan tulokset lähetetään pyynnöstä myös kirjeitse.

Muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi. Toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku(at)omnia.fi.

Koulutusaika

07.08.2017-29.03.2019

 

Toimipiste

Purotie 6, Kirkkonummi

Toteutus

Opetus muodostuu lähiopetuksesta, työsaliopetuksesta, etätehtävistä, ryhmätöistä, itsenäisestä työskentelystä sekä työssä oppimisesta. Työssä oppimassa ollaan työpaikan normaalina työaikana.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Tutkinnon voi myös suorittaa ilman valmistavaa koulutusta, jos hakijalla on jo olemassa tutkinnossa vaadittava osaaminen.

Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko. Opetuskieli on suomi.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset osat:

  • Laminointityöt
  • Puusepäntyöt
  • Pienveneen rakentaminen

Valinnaiset osat:                   

  • Veneen asennus ja korjaus
  • Sähkötyöt ja navigointilaitteiden asennus
  • Veneenrakennuksen yritystoiminta
Hinta

Tutkintomaksu 58 euroa.

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Jukka Henttu
p.043 824 4207, jukka.henttu(at)omnia.fi

Opinto-ohjaaja Annakaisa Jortikka-Fredrikson
p. 046 851 5129, annakaisa.jortikka-fredrikson(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja eroaa tai keskeyttää opintonsa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

Opiskelun keskeytyksestä, erosta tai aloituksen siirtämisestä on ilmoitettava lomakkeella, joka löytyy Omnian nettisivuilta: opiskelijalle > opiskelijan sivut > ohjeet ja lomakkeet.

 

Muutokset mahdollisia.