Vastaanottovirkailija on asiakaspalvelualan ammattilainen.
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Vastaanottovirkailija

”Työhön tarvitaan palveluasenne, joka lähtee sydämestä. Silloin olemme aidosti kiinnostuneita asiakkaista ja heidän tarpeistaan. Yksikään päivä ei ole samanlainen.”

– Kouluttaja Minna Naukler, Omnia

Vastaanottovirkailijan työn näkyvin osa on hotellivieraiden huonevarausten tekeminen, sisään kirjaaminen ja lähtöselvitys. Mutta on tämän monipuolisen asiakaspalvelijan työ paljon muutakin! Vastaanottovirkailija työskentelee osittain myös vartijana, kun hän huolehtii asiakkaiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista, sekä onnistuneesta palvelukokemuksesta.

Opinnot Omniassa koostuvat majoitus- ja ravitsemispalveluista, asiakaspalvelusta ja myynnistä, sekä vastaanoton asiakaspalvelusta. Kokonaisuutta täydentämään voit valita majoitusliikkeen varaustoimintoja, kahvilapalveluita, kokouspalveluita, juomien myyntiä ja tarjoilua, sekä pikaruokapalveluita.

Kielitaitoinen asiakaspalvelun monitaituri viihtyy vilkkaassa ja kansainvälisessä työympäristössä. Hyvä ja monipuolinen kielitaito on vastaanottovirkailijan työssä välttämätön. Omniassa on tarjolla useita vieraita kieliä, ja niitä opettavat ammattitaitoiset kieltenopettajat.

Hyvä vastaanottovirkailija on motivoitunut, oma-aloitteinen, palveluhenkinen ja luonteva asiakkaita palvellessaan: hän osaa ottaa asiakkaan toiveet huomioon. Joukkuepelaajahenkeä tarvitaan, koska vastaanottovirkailijat työskentelevät osana tiivistä työyhteisöä.

Vastaanottovirkailijat työskentelevät hotelleissa, matkailu-, kokous- ja kongressipalveluja tarjoavissa yrityksissä, kylpylöissä, terveys- ja hyvinvointipalveluja tarjoavissa yrityksissä, sekä yritysten aula- ja kokouspalveluissa.

Hotellien vastaanottojen paikoista käydään kovaa kilpailua, ja aluksi monet työskentelevätkin hotellien aamiaisilla, kokouspalveluissa, tai kahviloissa. Omnian tarjoama koulutus vastaa suurelta osin tarjoilijan koulutusta, joten vastaanottovirkailijaksi valmistuvat voivat hyvin työskennellä myös tarjoilijan tehtävissä.

Suoritus­vaihtoehdot

Lisähaussa voi hakea ne, joilla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa. Erillishaussa hakevat ne, joilla on jo aikaisempi ammatillinen tutkinto tai haluat suorittaa loppuun aikaisemmin keskeytyneen ammatillisen tutkinnon.

Kenelle?

Peruskoulusta, lukiosta tai ulkomailla suoritetusta koulutuksesta valmistuneet nuoret, joilla ei ole aiempaa ammatillista tutkintoa, hakevat yhteishaussa.

Haku koulutukseen

Lisähaku

Lisähaut Omniaan ovat auki 16.6.2017 alkaen. Katso haussa olevat koulutukset.

Erillishaku

Hae erillishaussa, jos

  • sinulla on jo  ammatillinen perustutkinto, tai muu perusopetuksen jälkeinen tutkinto
  • haluat suorittaa loppuun kesken jääneen perustutkinnon
  • haluat vaihtaa toisesta ammatillisesta oppilaitoksesta Omniaan

Erillishaku on käynnissä vuoden ympäri Omnian verkkosivuilla.
Täytä erillishaun lomake.

Opiskelijavalinta

Tutkintoon ei ole pääsykoetta. Katso muut yhteishaun valintaperusteet osoitteesta opintopolku.fi

Toimita erillishakuun vaikuttavat liitteet, kuten tutkintotodistuskopiot ja opintosuoritusotteet InfoOmniaan ensisijaisesti sähköpostilla haku@omnia.fi

Koulutusaika

Yhteishaussa valittujen osalta koulutus alkaa elokuussa .
Erillishaussa valittujen opinnot alkavat sopimuksen mukaan.

Harkinnanvarainen valinta

Sinut voidaan valita opiskelijaksi harkinnanvaraisesti seuraavista syistä:

  • Oppimisvaikeudet
  • Sosiaaliset syyt
  • Koulutodistusten puuttuminen tai todistusten vertailuvaikeudet.

Katso ohjeet opintopolku.fi ja liitä hakemukseesi PDF iconvapaamuotoinen lomake.

Kielivaatimukset

Lisähaun kielikoe järjestetään 29.6.2017. Kielikokeeseen kutsutaan myös erillishaussa hakeneet.

Koe on tarkoitettu hakijoille joiden äidinkieli on muu kuin suomi, eikä kielitaitoa ole muulla tavoin voitu todentaa. Lue tarkemmin kielikoekorvaavuuksista.

Toteutus

Opiskelu muodostuu päätoimisesta lähiopiskelusta oppilaitoksessa, sekä 2 kuukauden työssäoppimisesta.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen 30 osp
  • Asiakaspalvelu ja myynti 25 osp
  • Vastaanoton asiakaspalvelu 35 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

  • À la carte -tarjoilu 20 osp
  • Juomien myynti ja tarjoilu 20 osp
  • Kahvilapalvelut 15 osp
  • Kokouspalvelut 15 osp
  • Majoitusliikkeen varaustoiminnot 20 osp
  • Pikaruokapalvelut 15 osp
  • Tilaus- ja juhlatarjoilu 20 osp
  • Huippuosaajana toimiminen 15 osp
  • Ammattilaiseksi kansainvälisesti 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Lue lisää tutkinnon muodostumisesta Opintopolun ePerusteista.

Hinta

Opiskelu on ilmaista.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Katja Kallionpää
p. 046 851 5085
katja.kallionpaa@omnia.fi