Elintarvikealan perustutkinto

Leipuri-kondiittori

”Sokeri on sokerina pohjalla! Kaikki opiskelijat tutustuvat meillä suklaaseen, marsipaaniin ja sokeriin, kuka enemmän, kuka vähemmän.”

– Tutkintovastaava Jouko Madetoja, Omnia

Leipää, kakkuja, koristeita, suklaata – meillä luovat ideat taipuvat suussa sulaviksi tuotteiksi! Leipuri-kondiittorin koulutusohjelma on yksi suosituimmista koulutuksistamme. Omnia on tarkkojen ja luovien käsityöntaitajien paikka, jossa alan trendejä haistellaan ja maistellaan huippuopettajien johdolla.

Leipuri-kondiittorin koulutus sijoittuu elintarvikealan perustutkintoon, joten koulutuksen aluksi opitaan elintarviketuotannon, sekä teollisuuden elintarvikeprosessien perusasiat. Tutuksi tulee teollinen leipomotuotanto ruokaleipä-, kahvileipä-, leipomoeines-, sekä konditoriaprosesseineen. Myös erikoisruokavaliot kuuluvat opintoihin. Erikoistuotteet kuten koristeet, konvehdit ja karamellit astuvat kuvaan valinnaisissa opinnoissa.

Opiskelu on hyvin käytännönläheistä, teoriaa opiskellaan usein käytännön töiden lomassa. Espoon keskuksen kampuksella Lakelankadulla on iso leipomo, jossa opiskelijat pääsevät työn makuun.

Lue leipuri-kondiittoriopiskelijan kokemuksista opiskelusta Omniassa.

Kaksi kättä ja korkea työmoraali, mausteena runsaasti joustavuutta, luovuutta ja sopivasti tarkkuutta. Leipurit ovat ennen kaikkea kädentaitajia. Leipurilta kysytään myös hyvää kuntoa, sillä työ on ajoittain fyysisesti raskasta. Työ ajoittuu usein aamuvarhaiseen ja työtahti on ripeä.

Monipuolinen leipuri-kondiittorin koulutus Omniassa antaa eväät työhön perinteisessä kivijalkaleipomossa, kotileipomossa, tai suurissa leipomoyrityksissä, joissa tuotanto on pitkälle automatisoitu.

Työtä tarjoavat myös kahvilat ja konditoriat, sekä markettien jauholeipomot ja leipäosastot. Joustavien valintojen ansiosta opintojen aikana voi erikoistua esimerkiksi varasto- ja lähettämötoimintaan, leipien ja muiden leivonnaisten pakkaamiseen tai pitopalveluun.

Leipuri-kondiittori voi hyvin työskennellä myös kahviloissa, jotka tarjoavat lounasta. Ravintolassa leipuri-kondiittori voi valmistaa leivät ja jälkiruuat, sekä suklaatyöt ja koristeet.

Opiskeluaikana solmitaan arvokkaita kontakteja työelämään, ja useat löytävätkin valmistumisen jälkeen työpaikan näiden verkostojen kautta.

Monen suunnitelmissa on oman yrityksen perustaminen, ja Omnia onkin oiva ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista!

Suoritus­vaihtoehdot

Lisähaussa voi hakea ne, joilla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa. Erillishaussa hakevat ne, joilla on jo aikaisempi ammatillinen tutkinto tai haluat suorittaa loppuun aikaisemmin keskeytyneen ammatillisen tutkinnon.

Kenelle?

Peruskoulusta, lukiosta tai ulkomailla suoritetusta koulutuksesta valmistuneet nuoret, joilla ei ole aiempaa ammatillista tutkintoa, hakevat yhteishaussa.

Haku koulutukseen

Lisähaku

Lisähaut Omniaan ovat auki 16.6.2017 alkaen. Katso haussa olevat koulutukset.

Erillishaku

Hae erillishaussa, jos

  • sinulla on jo  ammatillinen perustutkinto, tai muu perusopetuksen jälkeinen tutkinto
  • haluat suorittaa loppuun kesken jääneen perustutkinnon
  • haluat vaihtaa toisesta ammatillisesta oppilaitoksesta Omniaan

Erillishaku on käynnissä vuoden ympäri Omnian verkkosivuilla.
Täytä erillishaun lomake.

Opiskelijavalinta

Tutkintoon ei ole pääsykoetta. Katso muut yhteishaun valintaperusteet osoitteesta opintopolku.fi

Toimita erillishakuun vaikuttavat liitteet, kuten tutkintotodistuskopiot ja opintosuoritusotteet InfoOmniaan ensisijaisesti sähköpostilla haku@omnia.fi

Koulutusaika

Yhteishaussa valittujen osalta koulutus alkaa elokuussa 2017.
Erillishaussa valittujen opinnot alkavat sopimuksen mukaan.

Harkinnanvarainen valinta

Sinut voidaan valita opiskelijaksi harkinnanvaraisesti seuraavista syistä:

  • Oppimisvaikeudet
  • Sosiaaliset syyt
  • Koulutodistusten puuttuminen tai todistusten vertailuvaikeudet.

Katso ohjeet opintopolku.fi ja liitä hakemukseesi PDF iconvapaamuotoinen lomake.

Kielivaatimukset

Lisähaun kielikoe järjestetään 29.6.2017. Kielikokeeseen kutsutaan myös erillishaussa hakeneet.

Koe on tarkoitettu hakijoille joiden äidinkieli on muu kuin suomi, eikä kielitaitoa ole muulla tavoin voitu todentaa. Lue tarkemmin kielikoekorvaavuuksista.

Toteutus

Opiskelu muodostuu päätoimisesta lähiopiskelusta oppilaitoksessa, sekä 2 kuukauden työssäoppimisesta.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat 90 osp

  • Elintarviketuotannossa toimiminen 30 osp
  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito 30 osp
  • Elintarvikkeiden valmistus 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 45 osp

  • Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa 15 osp
  • Elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä 15 osp
  • Huippuosaajana toimiminen 15 osp
  • Ammattilaiseksi kansainvälisesti 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Lue lisää tutkinnon muodostumisesta Opintopolun ePerusteista.

Hinta

Opiskelu on ilmaista.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Kaija Riutta
p. 050 368 0860
kaija.riutta@omnia.fi