Aikuisten työpajatoiminta

Oletko ollut pitkään poissa työelämästä ja etsit suuntaasi? Tule mukaan Aikuisten työpajoille, Työ- ja oppimiskeskuksiin! Pääset tekemään mielekkäitä työtehtäviä huippuporukassa eri alojen ammattilaisten ohjaamana.

Pajoiltamme löytyy jokaiselle jotain. Kiinnostaako sinua esimerkiksi kartuttaa osaamistasi puu- ja pintakäsittelytöissä, remonttihommissa tai keittiöalan erilaisissa tehtävissä? Meillä on mahdollisuus tutustua myös tietotekniikan maailmaan, kuljetus- ja logistiikkka-alaan sekä nykyaikaiseen pesula- ja puhtaanapitoalaan.

Aiempaa kokemusta vastaavista työtehtävistä ei tarvita, pelkkä kiinnostus alaa kohtaan riittää. 

Työpajatoiminta sopii sinulle jos

  • sinulla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa
  • asut Espoossa, Kauniaisissa tai Kirkkonummella
  • haluat työllistyä tai suunnata opintoihin

Työpajoilta saat

  • yksilöllistä ohjausta
  • koulutusta ja valmennusta
  • ohjausta työelämätaitoihin
  • ohjausta ja tukea omaan jaksamiseesi

Miksi kannattaa tulla Työ- ja oppimiskeskuksiin?

  • voit tutustua eri ammatteihin omassa tahdissa
  • saat ajankohtaista tietoa työmarkkina-asioista ja uusista opiskeluvaihtoehdoista
  • saat mielekästä tekemistä päiviin ja ohjausta kohti työelämää tai opiskelua.

Toteutusmuotoina kuntouttava työtoiminta tai työkokeilu

Järjestämme kuntouttavaa työtoimintaa ja työkokeilua kahdellatoista eri pajalla Espoon alueella. Monella pajalla on myös mahdollista suorittaa eri tutkintojen osia työn ohella.

Pajalla teet suunnitelmia tulevaisuuteen ja saat tukea suunnitelmiesi toteuttamiseen. Pääset asettamaan jaksosi tavoitteet juuri sinulle sopiviksi. Koko pajajakson ajan saat henkilökohtaista ohjausta ja valmennusta.

Kuntouttavan työtoiminnan ja työkokeilun ajalla olet oikeutettu työttömyysetuuteen.
Tutustu tarkemmin 

Kuinka etenet?

Työpajatoimintaan pääset Työllisyys Espoon kautta. Ota yhteyttä omavalmentajaasi Työllisyys Espoon palveluissa (espoo.fi) ja sovi etenemisestä.

Tarvitsetko neuvoa hakeutumisessa tai haluatko tietää lisää palveluistamme? Ota yhteyttä meihin.

Leppävaaran Työ- ja oppimiskeskus
Tanja Hakkarainen, tanja.hakkarainen@omnia.fi, 046 877 1371

Soukan ja Suomenojan Työ- ja oppimiskeskukset
Sari Salo, sari.salo@omnia.fi, 040 505 7072 

Keittiöpaja
Haluatko kokemusta keittiöalalta, tai tarvitseeko osaamisesi päivittämistä? Keittiöpajallamme saat oppia uutta tai vahvistaa osaamistasi oman tarpeesi mukaan. Keittiöpajalla pääset tekemään mielekkäitä ja hyödyllisiä keittiöalan töitä ja saat hyvän lähtökohdan kohti työelämää tai alan opiskeluja. Pajajakson aikana on myös mahdollista suorittaa tutkinnon osia ravitsemuspalveluiden perustutkinnosta. Leppävaaran pajalla valmistamme suurtalousruokaa ja toteutamme cateringtoimintaa. Paja mahdollistaa valmentautumisen ammattikeittiötyöhön.

Pakkaamo
Pakkaamossa pääset tekemään erilaisia kokoonpano- ja tuotteiden pakkaustehtäviä mukavassa porukassa. Kokoamme ja pakkaamme erilaisia tuotteita, koriste esineistä käyttötarvikkeisiin.

Siivous- ja puhtaanapidon työpaja
Oletko kiinnostunut siivous- ja puhtaanapidon työtehtävistä tai haluaisitko oppia alan perusteet? Siivous- ja puhtaanapidon työpajoilla sinun on mahdollista saada eväät ammattimaiseen siivoustyöhön ja välineistöön. Siivous- ja puhtaanapidon työpajat sijaitsevat Leppävaaran ja Suomenojan Työ- ja oppimiskeskuksissa. Asiakaskohteiden sijainnit vaihtelevat.

Tietix-tietokonepaja
Haluatko oppia uutta tietokoneista ja eri ohjelmista? Tietix-tietokonepajalla se onnistuu! Opit kaikkea tietokoneen ohjelmoinnista kotisivujen rakentamiseen. Tietix-tietokonepajalla voit opetella esimerkiksi ohjelmointia lähtötasosta riippumatta. Tietix-pajalla pääset kokeilemaan myös erilaisia oppimisalustoja ja käyttöjärjestelmiä, kuten Linux ja Python. Voit myös testata kotisivujen rakentamista ja pelimoottoreiden käyttämistä.

Leppävaaran Työ- ja oppimiskeskus sijaitsee osoitteessa Armas Launiksen katu 9, 02650 Espoo.

Puu- ja pintakäsittelypaja
Pidätkö puuesineiden tekemisestä ja huoltamisesta tai haluaisitko tietää, millaisia mahdollisuuksia ala tarjoaa? Puu- ja pintakäsittelypajalla sinun on mahdollista tutustua monipuolisesti alan perusteisiin. Pajajakson kautta on myös hyvät edellytykset edetä jatkokoulutukseen alan opintoihin.

Remonttipaja
Pidätkö korjaus- ja remonttihommista tai haluaisitko oppia tekemään alan työtehtäviä? Remonttipajalla se onnistuu! Saat ohjausta monipuolisisiin korjaus- ja remonttitöihin.

Soukan Työ- ja oppimiskeskus sijaitsee osoitteessa Soukantie 13, 02360 Espoo.

Fillaripaja
Teetkö mielelläsi erilaisia huoltotöitä tai haluaisitko oppia alasta lisää? Tule fillaripajalle! Pajalta saa hyödyllistä käytännön kokemusta polkupyörien huoltamisesta ja korjaamisesta

Keittiöpaja
Haluatko kokemusta keittiöalalta, tai tarvitseeko osaamisesi päivittämistä? Suomenojalla kahvila Etapissa sinun on mahdollista tutustua keittiötyöhön kahvilatyön kautta. Keittiöpajalla saat oppia uutta tai vahvistaa osaamistasi oman tarpeesi mukaan. Keittiöpajalla pääset tekemään mielekkäitä ja hyödyllisiä keittiöalan töitä ja saat hyvän lähtökohdan kohti työelämää tai alan opiskeluja. Pajajakson aikana on myös mahdollista suorittaa tutkinnon osia ravitsemuspalveluiden perustutkinnosta. 

Kuljetuspaja
Oletko kiinnostunut työstä kuljetus- ja logistiikka-alalla? Lähde kuljetuspajan matkaan! Kuljetuspajamme hoitaa Espoon kaupungin, Omnian ja ulkopuolisten tilaaja-asiakkaiden kuljetus- ja logistiikkatehtäviä.

Kädentaitopaja
Pidätkö erilaisten tuotteiden suunnittelusta ja valmistamisesta? Tule mukaan kädentaitopajalle! Pääset tekemään monipuolisesti erilaisia kädentaidon tehtäviä ja tuotteita ja kehität samalla luovaa ajattelua ja osaamistasi. Käytämme pajalla myös paljon kierrätysmateriaaleja ja loihdimme uutta vanhasta.

Pesulapaja
Pesulassamme pääset tutustumaan kattavasti ammattimaisen pesulatoiminnan eri työvaiheisiin ja välineisiin.

Siivous- ja puhtaanapidon työpaja
Oletko kiinnostunut siivous- ja puhtaanapidon työtehtävistä tai haluaisitko oppia alan perusteet? Siivous- ja puhtaanapidon työpajoilla sinun on mahdollista saada eväät ammattimaiseen siivoustyöhön ja välineistöön. Siivous- ja puhtaanapidon työpajat sijaitsevat Leppävaaran ja Suomenojan Työ- ja oppimiskeskuksissa. Asiakaskohteiden sijainnit vaihtelevat.

Suomenojan Työ- ja oppimiskeskus sijaitsee osoitteessa Niittyrinne 5, 02270 Espoo.