Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Vanhemmat mukaan kouluun -toiminta kannusti opiskelemaan kokiksi

Blogi | 17.01.2022
Omnian Vanhemmat mukaan kouluun -toiminnassa mukana ollut Layla AL-Mayyahi aloitti tammikuussa 2021 kokin opinnot Lakelankadulla. AL-Mayyahille ruoanlaitto on rakas harrastus, josta hän saa nyt itselleen ammatin.
""

Irakista Suomeen kymmenen vuotta sitten muuttanut Layla AL-Mayyahi oli mukana Vanhemmat mukaan kouluun -toiminnassa, jonka puitteissa joukko äitejä kokoontuu useamman kerran viikossa yhteen. Toimintaa järjestetään Tiistilän koululla ja Matinkylän naapuruustalolla. Toiminnan tavoitteena on, että vanhemmat oppivat kieltä ja saavat tietoa esimerkiksi suomalaisesta työelämästä ja koulujärjestelmästä. Opetus tapahtuu osittain osana peruskoulun alimpien luokkien opetusta.


Toiminnassa on mukana uraohjaaja, jonka kanssa ryhmä käy läpi koulutusvaihtoehtoja ja koulutusten kestoja sekä opiskelemaan hakemista. Ryhmäläiset saavat uraohjaajalta henkilökohtaista apua kouluhakemusten tekemiseen ja uravaihtoehtojen pohtimiseen. Toiminnassa tärkeässä roolissa on myös vertaistuki. Uraohjaaja sekä muut ryhmäläiset kannustavat ja auttavat jokaista näkemään omat vahvuutensa.

AL-Mayyahi toivoo pääsevänsä töihin päiväkotiin tai kouluun

AL-Mayyahille ruoanlaitto on rakas harrastus ja myös Vanhemmat mukaan kouluun -ryhmäläiset ovat päässeet maistelemaan hänen tekemiään herkkuja, kuten irakilaisia kookospalloja.

Syksyllä 2021 ryhmä kävi tutustumassa Omnian koulutuksiin eri toimipisteissä. Lakelankadun toimipisteellä AL-Mayyahilla oli ollut suuri määrä kysymyksiä ravintola- ja catering-alan opettaja Bruno Stadlerille.

AL-Mayyahi on yksinhuoltaja, jolla on kaksi kouluikäistä poikaa. Hän on kaivannut päiviinsä tekemistä poikien ollessa koulussa. Molemmat lapset ovat iloisia äidin opinnoista.

”Pojat odottavat, että menen töihin ja saan rahaa”, AL-Mayyahi naurahtaa.

AL-Mayyahi toivoo löytävänsä työpaikan päiväkodin tai koulun keittiöstä. Hän on myös kiinnostunut työskentelemään ravintolassa. Työpaikan löydettyään AL-Mayyahi aikoo ostaa auton, jolla perhe pääsee paremmin kulkemaan.

Tekemisen ja työpaikan lisäksi AL-Mayyahi odottaa opinnoissa uuden oppimista. Hän ehti jo aiemmin saada tiedon, ettei pääse opiskelemaan ja ryhtyi heti miettimään muita vaihtoehtoja.

Kokkiopinnot AL-Mayyahi pääsi kuitenkin aloittamaan 7. tammikuuta. Ensimmäisenä päivänä koulussa käytiin läpi käytännönasioita, kuten opiskelujen aikataulua ja sisältöä. Opintoihin kuuluu myös suomen kielen opiskelua, joka on suomea jo puhuvan AL-Mayyahin mielestä hyvä asia. Eniten hän kuitenkin odottaa käytännön opetusta.

Teksti: Milla Granlund

Tutustu Omnian palveluihin maahanmuuttajille

Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Monikulttuurisuus
Työllisyys