Hyppää pääsisältöön

Uusia näkökulmia työnjohtotehtäviin

Blogi | 15.09.2022
Micky Nielsen soveltaa usein työssään lähiesimiestyön ammattitutkinnon oppeja. Erityisesti palautteen antaminen oikealla tavalla on tärkeää.
Micky Nielsen Omnian Kirkkokadun toimipisteen ulkopuolella
Micky Nielsen aloitti koulutuksen aiemman työnantajansa kannustamana.

Micky Nielsen, 22, on toiminut noin puolitoista vuotta rakennusalan työnjohtotehtävissä. Edellisen työnantajansa kannustamana hän suoritti Omniassa lähiesimiestyön ammattitutkinnon.

”Olen valmistunut sähköalan ammattilaiseksi, ja oltuani muutaman noin kolme vuotta työelämässä pääsin työnjohtotehtäviin. Aloitin lähiesimiestyön koulutuksen Omniassa viime syksynä ja suoritin sen ennen juhannusta loppuun”, hän kertoo

Nielsen kertoo koulutuksen olleen antoisa.

”Keskustelut kollegoiden kanssa olivat usein valaisevia. Yhdessä pohdimme, kuinka huonosti toimivat asiat saisi käännettyä parempaan suuntaan. Oli myös ilo kuunnella koulutuksen vetäjiä, jotka olivat todella ammattimaisia”, hän kertoo.

Koulutuksen mielekkyyttä lisäsi osaltaan itsetutkiskelu omasta johtamistyylistä.

”Pohdimme omaa minäkuvaamme ja pääsin hahmottamaan omaa tapaani toimia. Oli tärkeää ymmärtää, että yksi ainoa johtamistapa ei ole oikea, vaan on monenlaisia ihmisiä ja tapoja, joilla asiat saa toimimaan”, hän tuumaa.

Rakentavasti palautetta

Omassa työssään Micky Nielsen kertoo soveltavansa koulutuksen oppeja usein.

”Kiinnitin koulutuksen aikana ja sen jälkeen työssäni erityisesti huomiota palautteeseen ja sen antamiseen. Esimerkiksi työntekijän tehtyä virheen on tärkeää antaa palautetta rakentavasti, eikä miksi-kysymyksellä ole suurta merkitystä siinä tilanteessa. Tärkeämpää on pyrkiä pääsemään eteenpäin tilanteessa kuin tilanteessa. Kannattaa myös muistaa, että ihmiset voivat tulkita erilaiset puhetavat hyvin eri tavoin”, hän pohtii.

Suuri osa koulutuksen opinnoista tehtiin etänä koronan vuoksi. Nielsenin mukaan opetus oli osallistavaa, ja keskustelut pienryhmissä toimivat hyvin.

”Koulutus avasi monia uusia näkökulmia. Suosittelen sitä ehdottomasti esihenkilöille. Jokainen saa siitä koulutuksen joltain osa-alueelta varmasti jotain”, hän sanoo.

Micky Nielsenin tulevaisuuden tavoitteena on pysyä työnjohtotehtävissä.

”Saattaa olla, että kouluttaudun sähköinsinööriksi. Se avaisi taas uusia mahdollisuuksia työelämässä”, hän sanoo.

Luottamusta ja läsnäoloa

Tiimin vetäminen on lähellä Nielsenin sydäntä ja alaisten luottamuksella on suuri merkitys.

”Ajattelen, että on tärkeää olla johtaja, ei pomo. Kyse on olemuksesta, läsnäolosta ja matalasta kynnyksestä mille tahansa keskustelulle”, hän toteaa.

”Opettaja Pirkko Taipaleen kanssa keskustelimme, että koulutus on mahdollisuus myös nuorille.  Työnjohto on todella laaja käsite, kun ottaa eri alat huomioon. Esihenkilönä työskentelyssä voi kehittyä, kun hoitaa asiat hyvin ja tarvittaessa uskaltaa kysyä. Sillä ja hyvillä käytöstavoilla pääsee pitkälle.”

Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Ammattitaito