Hyppää pääsisältöön

Työelämän moniottelija Eezy etsii nopeita keinoja kouluttaa osaajia

Blogi | 30.09.2021
Työelämän moniottelija Eezy ja Omnia etsivät yhdessä ratkaisuja työnantajien ja työntekijöiden tarpeisiin.
""

Eezyssä työelämän myllerrys näyttäytyy monin tavoin – työn tekemisen tavat elävät ja täsmäosaamista tarvitaan työpaikoilla usein joustavasti ja nopeasti. Työelämän moniottelija Eezy ja Omnia etsivät yhdessä ratkaisuja työnantajien ja työntekijöiden tarpeisiin.

Joustavuus on yksi työelämän trendeistä: työntekijät odottavat työelämältä tiettyä vapautta. Eezyn näköpiirissä ilmiö on ollut jo pitkään.

“Kaiken kaikkiaan työltä halutaan tänä päivänä joustavuutta, sekä työn tekemisen aikaan että paikkaan. Työntekijät haluavat vaikuttaa työhön ja työaikoihin. Tutkimukset osoittavat, että moni haluaa myös tehdä useita töitä eri työpaikoissa ja myös välillä vaihtaa työuran aivan toiseen”, kertoo toimitusjohtaja Sami Asikainen Eezyltä.

Rekrytoivan työvoimakoulutuksen kautta töihin

Rekrytoiva työvoimakoulutus on tuore esimerkki Eezyn ja Omnian yhteistyöstä. Suurtalouskeittiöihin löysi tiensä useampi työntekijä, kun ensimmäiset opiskelijat siirtyvät koulutuksen saattelemana työelämään. Rekrytoiva työvoimakoulutus on hyvä tapa löytää ammattitaitoisia ja motivoituneita työntekijöitä erityisesti työvoimavaltaisille aloille, joilla podetaan työvoimapulaa.

Eezyssä rekrytoivaan työvoimakoulutukseen osallistuville avautuu työuraa silmälläpitäen laaja verkosto työnantajia ja koko työuran kestävä kumppanuus ja ohjausta. Eezy näkeekin oman roolinsa sekä työntekijän kumppanina että liimana oppilaitosten ja yritysten välissä. Yhteistyö Omnian kanssa avaa monia mahdollisuuksia.

“Omnian kanssa teemme mielellämme yhteistyötä, olemme monella tapaa hyvä yhdistelmä. Isot arvopohjaiset kysymykset yhdistävät meitä, on tärkeää löytää ja työllistää työtä etsivät ja saattaa yrityksiin osaajia”, Asikainen sanoo.

Mielekkäitä polkuja tekijöille – tekijöitä työpaikoille

Työnantajien, koulutuksen järjestäjien ja Eezyn kaltaisten työelämän toimijoiden on löydettävä uusia tapoja huolehtia tarvittavasta osaamisesta ja ratkaista kohtaanto-ongelmia. Myös työntekijöiden ohjaamiseen on satsattava.

“Etsimme jatkuvasti ketteriä ratkaisuja, jotka ovat joustavampia kuin usean vuoden tutkintoon tähtäävät opinnot. Tarvitsemme tulevaisuudessa nopeita ja ennakkoluulottomia ratkaisuja, jotta työntekijät pääsevät nopeasti työhön kiinni ja näyttämään osaamistaan työelämässä”, visioi koulutuspäällikkö Hanna Rinne Eezyltä.

Muuttuvan työelämän tarpeet tunnistetaan Omniassakin.

“Matalan kynnyksen väyliä osaamisen hankkimiseen tarvitaan ehdottomasti, työelämässä tullaan tarvitsemaan entistä enemmän räätälöityjä ratkaisuja. Työntekijän kannalta tärkeintä on, että hän saa joustavasti tarvitsemaansa osaamista ja että hän saa riittävästi ohjausta ja perehdytystä”, rehtori Maija Aaltola Omniasta sanoo.

Hallitusohjelmaan sisältyvältä jatkuvan oppimisen uudistukselta odotetaan Omniassa paljon. 

“On tärkeää, että työikäisille suunnattuja ohjaus- ja koulutuspalveluja saadaan vihdoin keskitetymmin tarjolle. Niin ikään on tärkeää varmistaa, että koulutus on mahdollista kaikille eikä kasaantuisi vain osalle. Yhteistyötä tarvitaan kaikilla tasoilla, jotta voimme raivata esteitä ja luoda uusia matalan kynnyksen palveluja sekä työntekijöille että työnantajille. Onnistumisen edellytyksenä tässä on, että opiskelu eri keinoin mahdollistetaan työn ohessa ja aikana”, Aaltola sanoo.

Kiinnostuitko? Kysy lisää koulutuskumppanuudesta.
Omnian yrityspalvelut
Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Työelämäyhteistyö