Hyppää pääsisältöön
Hei ammatillinen opiskelija! Katso tärkeät tiedot opintojesi aloittamiseksi

Tietokonepajalla omia pelejä tekevä Amanda tavoittelee uraa pelialalla

Blogi | 05.01.2022
Omnian Aikuisten työpajoilla saa tukea oman suunnan etsimiseen ja arjessa jaksamiseen. Pajat tarjoavat rutiineja ja paikan oppia uusia taitoja. Tietix-tietokonepajalla pääsee opettelemaan ohjelmointia ilman lähtötasovaatimuksia. Urasta pelialalla haaveileva Amanda on tehnyt työpajajakson aikana kaksi peliä tutoriaalien avulla.
""

Omnian Aikuisten työpajalla kuntouttavassa työtoiminnassa oleva 24-vuotias Amanda löysi pajatoiminnan omavalmentajansa kautta. Useista eri pajavaihtoehdoista Amandaa kiinnosti eniten Tietix-tietokonepaja.

”Soitin paikan päälle kysyäkseni lisää. Sain hyvän kuvan pajasta ja päätin osallistua,” Amanda kertoo.

Amanda toivoo pääsevänsä opiskelemaan pelituotantoa. Myös työllistyminen on tähtäimessä. Ensisijaisena tavoitteena on saada käyttää pajalla opittuja taitoja tulevaisuudessa.

Työpajajakson aikana asiakas saa yksilöllistä tukea ja apua esimerkiksi arjessa jaksamiseen, talousasioihin ja sosiaalisiin taitoihin. Tuen lähtökohtana on asiakkaan tarpeet ja toiveet. Amandan viikkoihin työpajatoiminta on tuonut rutiinia. Hän on saanut apua sekä tsemppausta opiskelemaan hakemisessa.

Työpajalla motivaatio kehittää itseään kasvaa

Koodaamisesta innostunut Amanda on päässyt työpajalla kehittämään osaamistaan. Työpajalle saapuminen saa hänessä päälle työskentelytilan, jolloin motivaatiota omien taitojen treenaamiseen on helpompi löytää. 

 ”Myös se, että työttömänä tuntuu tekevän jotain: päivät on ollut pitkiä ja joskus masennus on ollut hankalampi ilman rutiinia, mutta pajatoiminnan avulla viikoista löytyy rutiinia”, Amanda jatkaa.

Tietix-tietokonepajalla tunnelma on rento

Amanda kertoo saaneensa työpajalla paljon tukea oman osaamisensa kehittämiseen. Kun hän ei ymmärrä koodia tai on hämillään pelimoottorin toiminnasta, apu on lähellä.

”Täällä vetäjät tuntuvat oikeasti haluavan auttaa ja koittavat parhaansa mukaan löytää ratkaisun”, Amanda toteaa.

Tunnelma työpajalla on Amandan mukaan rennompi kuin hän odotti. Myös itsenäistä työskentelyä on enemmän.

”Tämä ei ole huono asia, sillä olen sen aikana tehnyt kaksi peliä tutoriaalien avulla, saanut apua pajan vetäjiltä ja tutustunut pelimoottoreihin”, Amanda kertoo. 

Amandan mielestä Tietix-paja on sopiva vaihtoehto kaikille, jotka haluavat oppia lisää esimerkiksi koodaamisesta.

"Kaikille niille, jotka tarvitsevat sitä ekstra motivaatiota, kun on kyseessä koodaus, 3d-mallien oppiminen tai pelimoottoreihin tutustuminen. Niille, jotka tahtovat saada tukea näihin kiinnostuksen kohteisiin", Amanda summaa.

Teksti: Milla Granlund
 

Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Osallisuus
Työllisyys