Hyppää pääsisältöön

Sukellus abstraktiin maalaustaiteeseen verkon kautta

Blogi | 02.05.2022
Maija Mäki osallistui keväällä 2022 Espoon työväenopiston kuuden kerran verkkokurssille, Akryylimaaleilla alkuun abstraktissa maalauksessa, yhdessä äitinsä Helinä Ropposen kanssa. Opettajana toimi Taija Rahikkala.
Abstrakti akryylimaalaus tehty kaatamalla vihreää ja sinistä väriä maalauspohjalle.
Maija Mäki, akryylimaalaus kaatomenetelmällä.

Olin aikaisemmin osallistunut työväenopiston kirjoituskursseille, joten kiinnostuin, millaisia maalauskursseja on tarjolla. Vuosi sitten kaivoin pitkästä aikaa maalit esille ja tein pari tutorial-videota YouTubesta, mm. Bob Rossin kanssa. Se oli tosi kivaa, mutta jäi niihin pariin kertaan, enkä oikein osannut soveltaa maalausvinkkejä muihin maalauksiin. Siispä selailin kursseja ja tärkeänä kriteerinä oli etätoteutus, koska halusin kannustaa myös äitini mukaan kokeilemaan uutta. Sopivana iltana järjestettävä kurssi löytyi ja abstraktius oli aiheena vielä ihan uusi, joten se kiinnosti.

Oli kivaa jatkaa harrastusta joka viikko, mutta kurssi ei myöskään ollut liian pitkä. Sopivan pituinen kokonaisuus uuden oppimista ja soveltamista. Varsinkin värien sekoittaminen oli todella tärkeä oppi ja tuntuukin, että nyt ennemmin sekoitan itse värit kuin käytän valmiita. Tekniikoita opin myös, esimerkiksi millä kaikella muulla kuin pensseleillä voi maalata. Tämä tapa jäi itselleni käyttöön, koska en pidä niin paljon pensselin jäljestä. Myös perusasiat kuten kontrastit ja sommittelu muistui mieleen. Kurssi oli innostava kokemus ja sai heräteltyä sisäistä taiteilijaa pitkiltä talviunilta!

Halu jatkaa harrastusta on suuri. Voi olla, että pitää vielä toinenkin kurssi käydä, jotta saan aloittamisen kynnystä pienemmäksi. Maalit ja tarvikkeet olen jo lajitellut niin, että ne olisi helppo nostaa kaapista esiin nopeastikin. Verkkokurssit on niin mahtava juttu, että toivon niiden jatkuvan vaikka korona hellittäisikin. Niille osallistuisin ehdottomasti uudestaan!

Teksti ja kuvat: Maija Mäki

 

Maija Mäki, akryylimaalauksia

Takaisin ylös
Tagit:
Oppia ja iloa
Hyvinvointi
Kestävä kehitys
Kulttuuritoiminta
Oppimisympäristöt
Osallisuus
Pedagogiikka
Taide ja käsityöt