Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Osaaminen luo hyvinvointia työntekijöille ja asukkaille Esperissä

Blogi | 24.05.2021
Esperi luottaa osaamisen kehittämisessä Omnian kumppanuuteen.
""

Esperin tuore visio Suomen onnellisimmat asukkaat kiteyttää tahtotilan, jota kohti hoiva-alan edelläkävijäksi tähtäävä yritys on matkalla. Visio ja uusi strategia edellyttävät korkeatasoista osaamista läpi koko organisaation. Esperi luottaa osaamisen kehittämisessä Omnian kumppanuuteen.

“Haluamme Esperissä antaa työntekijöillemme mahdollisuuden itsensä kehittämiseen, ja koulutus on tärkeä osa tätä. Yksi strategisista tavoitteistamme on, että meillä työskentelevät parhaimmat työkaverit ja arvostetuimmat esimiehet. Haluamme, että kaikki meidän ihmiset onnistuvat työssään”, Esperin henkilöstöjohtaja Pia Pallasto sanoo.

Osaaminen nähdään Esperissä voimavarana ja kilpailuetuna. Henkilöstön osaaminen on edellytys hyvinvoinnille.

“Henkilöstön hyvinvointi ja motivaatio puolestaan näkyvät suoraan palvelun laadussa ja asukkaiden tyytyväisyydessä”, kertoo työhyvinvointipäällikkö Jonna Ratilainen.

Omnian räätälöimissä koulutuksissa pätevöidytään

Opinjanoa esperiläisiltä löytyy, sillä pelkästään Omnian Esperin esimiehille räätälöimiä koulutuksia on laitettu koulutuskalenteriin jo useita. Strategiakautta on aloitettu satsaamalla erityisesti esimiesten koulutuksiin, sillä kehittyvän esimiestyön vaikutukset näkyvät työyhteisöissä läpi koko talon.

Ensimmäisten johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon (JYET) ja lähiesimiestyön ammattitutkintoon (LAT) tähtäävien ryhmien opinnot ovat vauhdissa, ja palaute on ollut innostunutta.

Työntekijät saavat koulutuksista osaamista esimiestyöhön ja johtamiseen, mutta erityisesti osaaminen tuo mukanaan sisältöä ja raikkautta työhön. Koulutukset ovat työn mielekkyyden ja ilon lähteitä.

“Uuden oppiminen tuo uudenlaista draivia ja energiaa omaan työhön.Tuoreet näkökulmat tuovat uutta sisältöä myös työtehtäviin. Tämä koskee sekä esimies- että hoivatyötä”, Pallasto sanoo.

Yhteinen tavoite: uusia osaajia alalle

Esperissä koulutuksen vuosikalenteri on tarkkaan mietitty. Omnian osaamisen kehittämisen asiantuntijat ovat työstäneet kokonaisuutta yhdessä esperiläisten kanssa.

“Omnialta saamme nimenomaan näkemystä osaamisen kehittämiseen meidän kaltaisen hoiva-alan toimijan tarpeisiin sekä valmiita, laadukkaita malleja, joita räätälöidään meidän tarpeisiimme. Omnian asiantuntijat osaavat heidän osaamisensa ja kokemuksensa pohjalta miettiä, mitä juuri me tarvitsemme”, Pallasto kertoo tiiviistä yhteistyöstä.

Osaamisen kehittämisen kokonaisuutta rakennetaan jatkuvasti – kyse ei ole vain kuluvan vuoden koulutuksista vaan tähtäin on paljon pidemmällä.

Yhteistyöhön sisältyy myös osaajien etsimistä ja hoiva-alan opiskelijoiden tavoittamista – Esperin ja Omnian yhteinen tavoite on innostaa ja kouluttaa alalle uusia osaajia. Esimerkiksi rekrytoiva hoiva-avustaja- ja lähihoitajakoulutus sopii yritykselle, jonka toimialalla uusia osaajia on vaikea löytää.

Kumppanuus Omnian kanssa tarkoittaa Esperille mahdollisuutta tiiviiseen vuoropuheluun, kun tutut yhteydet ovat olemassa.

“Yhteinen kehitystyö sekä koulutusten räätälöinti ja sovittaminen meidän tarpeisiimme tulee koko ajan helpommaksi, kun tulemme tutuiksi. Arvostan omnialaisten asiakaspalveluhenkisyyttä ja joustavuutta, heidän kanssaan on erittäin mielekästä ja helppoa viedä asioita eteenpäin. Olemme päässeet todella nopeasti ja vahvasti liikkeelle”, osaamisen kehittämisen kokonaisuudesta vastaava Ratilainen sanoo.

Yksi tärkeimmistä asioista arjen pyörteissä on, että on tuttuja ihmisiä, joille voi soittaa matalalla kynnyksellä.

“Kun teemme kumppaneina töitä yhdessä, aina voi heittää raakileenkin idean, että olemme pohtineet tällaisia, mitä mieltä olette. Kumppanuus sujuvoittaa yhteistyötä todella paljon."

Kiinnostuitko? Kysy lisää koulutuskumppanuudesta.
Omnian yrityspalvelut
Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Työelämäyhteistyö