Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Opiskelijoiden virtuaalikäynti Herkkujuustolassa

Blogi | 12.04.2021
Korona-aika on opettanut meitä olemaan luovia ja hakemaan uusia toimintatapoja. Herkkujuustolassakin voi käydä virtuaalisesti.
Juustolan virtuaalikäynti.
Saksan kielen opiskelijoiden virtuaalikäynti Herkkujuustolassa.

Opettamieni saksan kielen kurssien Aktuelle Themen (B2-C1) ja Aktives Deutsch (B2) tämän kauden loppuhuipennus oli virtuaalikäynti Peter Dörigin juustolaan. Korona-aika on opettanut meitä olemaan luovia ja hakemaan uusia toimintatapoja ja näin syntyi tällainen idea.

Kursseilla luettiin aikaisemmin kahta tekstiä, joista toinen on nimeltään ”Was für ein Käse” (Deutsch Perfekt 8/2020) ja se kertoo sveitsiläisestä ”juustomaailmanmestari” Willi Schmidista. Tutustuimme myös lyhyen filmin avulla Toggenburgin maisemiin, jossa Willi Schmidin palkitut juustot valmistetaan. Toinen teksti kertoi, kuinka sveitsiläinen Peter Dörig päätyi Suomeen ja myöhemmin perustamaan Herkkujuustolan Sastamalaan (herkkujuustola.fi).

Koska nyyttärit eivätkä ravintolakäynnit ole tällä hetkellä mahdollisia Espoossa, halukkailla oli valikoima Herkkujuustolan juustoja kotona tietokoneen vieressä ja maistelimme niitä virtuaalikäynnin aikana.

Juustomestari Peter Dörig otti meidät Zoomin kautta mukaan kierrokselle ja näytti meille juustotuvan ja juustokellarin samalla selittäen juustonvalmistumiseen liittyviä saloja. Kurssilaiset olivat valmistelleet pitkän listan hyviä kysymyksiä, joihin Peter (vuoden juustomestari 2016) antoi meille syvällisiä vastauksia. Erityisen mielenkiintoista oli tietenkin käydä läpi sveitsiläisten ja suomalaisten makutottumuksia.

Iso kiitos Peter Dörigille!

 

Teksti: Sabine Vilponen, suunnittelijaopettaja (saksa, sveitsinsaksa, englanti).
Kuvat: Sabine Vilponen

Takaisin ylös
Tagit:
Oppia ja iloa
Kehittäminen
Oppimisympäristöt
Pedagogiikka