Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Omnian monimuotoinen uraohjaus palvelee elämän eri tilanteissa

Blogi | 25.10.2021
Omniassa on tarjolla erilaisia uraohjauksen palveluja, joiden sisältö ja muoto lähtevät asiakkaan tarpeesta. Uraohjaus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tukea koulutus- tai urapolkunsa pohtimiseen tai keskustella työtilanteestaan ja jatkosuunnitelmista. Uraohjaukseen voi hakeutua riippumatta siitä, onko opiskelemassa, työelämässä tai työelämän ulkopuolella. Osa Omnian uraohjauksen palveluista on tarkoitettu vain Työllisyys Espoon asiakkaille.
""

Uraohjaus on joko henkilökohtaista tai ryhmämuotoista asiakkaan tilanteesta riippuen. Henkilökohtainen uraohjaus voidaan järjestää lähitapaamisessa, puhelimessa tai Teams-tapaamisena asiakkaan toiveiden mukaan. Ryhmässä tapahtuva uraohjaus on osa Pakki-valmennusta, johon hakeudutaan Työllisyys Espoon kautta. Myös joissain työvoimakoulutuksissa on tarjolla ryhmäohjausta.

Uraohjaukseen voi tulla kerran tai useamminkin

Uraohjauksessa suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa tämän ura- ja koulutuspolkua. Tapaamisessa voi myös pohtia omia voimavaroja ja vahvuuksia sekä opiskelun ja työssä jaksamisen haasteita. Uraohjauksessa selvitetään yhdessä, millaisia vaihtoehtoja on osaamisen kehittämiseen ja millaista tukea siihen on saatavissa.

Tarvittaessa uraohjauksessa voidaan käsitellä myös työelämätaitoja, työhyvinvointia ja työelämän pelisääntöjä. 

Uraohjauksen kesto riippuu asiakkaan tarpeista ja toiveista. Jotkut asiakkaat saavat tarvitsemansa avun jo yhdestä tapaamisesta, mutta toisia tavataan useamman kerran. Tavoitteena on, että asiakas löytää itselleen mielekkään jatkopolun ja tietää, mistä lähteä liikkeelle.
 

Uraohjaukseen pääsee InfoOmnian, Työllisyys Espoon tai Starttipisteen kautta

Omnian henkilökohtaiseen uraohjaukseen varataan aika InfoOmniasta. Lähitapaamiset järjestetään Leppävaarassa InfoOmnian yhteydessä. Lisäksi uraohjaaja on tavattavissa keskiviikkoisin ilman ajanvarausta Työllisyys Espoon neuvontapisteellä Ison Omenan Palvelutorilla.

Pakki-valmennukseen hakeudutaan puolestaan Työllisyys Espoon kautta. Valmennuksesta vastaa opettaja Minna Mäkinen, joka antaa tarvittaessa lisätietoja. Ensimmäiset Pakki-valmennuksen ryhmät ovat aloittaneet lokakuun alussa.

Nuoret voivat tavata uraohjaajaa myös Ohjaamotalon Starttipisteellä. Uraohjaaja on tavattavissa tiistaisin ajanvarauksella ja parittomilla viikoilla perjantaisin ilman ajanvarausta. Ajanvaraus tehdään tällöin Starttipisteellä.

Uraohjauksen tavoitteena on löytää oikea polku koulutustasosta riippumatta

Uraohjaukseen saapuva voi pohtia etukäteen kysymyksiä ja aiheita, joista haluaa keskustella. Varatessa aikaa henkilökohtaiseen uraohjaukseen kannattaa kertoa jo lyhyesti, että millaisia teemoja haluaa käsitellä. Näin uraohjaaja osaa myös valmistautua tapaamiseen. Halutessaan uraohjaukseen voi ottaa mukaan todistuksia ja opintosuoritusotteita, mutta se ei ole välttämätöntä.


Uraohjauksessa asiakkaalle pyritään löytämään juuri hänelle parhaiten sopiva vaihtoehto. Uraohjauksessa ei siis suositella vain Omnian koulutustarjontaa vaan etsitään asiakkaan kanssa yhdessä paras polku jatkaa eteenpäin.

Kaikilla Omnian uraohjaajilla on korkeakoulututkinto ja pitkä ohjauskokemus. Uraohjaustiimin yhtenä vahvuutena on koulutustaustan ja työkokemuksen moninaisuus. Useimmilla on työkokemusta työllisyyspalveluista, mutta lisäksi löytyy kokemusta mm. maahanmuuttajien parissa työskentelystä, yliopistosta ja rikosseuraamusalalta. 

Teksti ja video: Milla Granlund

Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Ohjaus
Työllisyys