Hyppää pääsisältöön
Hei ammatillinen opiskelija! Katso tärkeät tiedot opintojesi aloittamiseksi

Omnian lyhytkursseilla pääsee vahvistamaan digitaitoja ja oppimaan suomea

Blogi | 30.05.2022
Omnian lyhytkurssien kokonaisuus on suunniteltu auttamaan silloin, kun työnhaku sakkaa. Omnian asiakkaat Liliia, Jeti ja Petteri kertovat, mitä kursseilla tehtiin ja mitä he oppivat.
Opiskelija käyttää tietokonetta ja taustalla ohjaaja osoittaa ruudulta asiaa.

Digikurssi vahvisti omaa osaamista

Digi ABC -kurssille osallistunut 47-vuotias Petteri kaipasi digitaitojen herättelyä työnhaun vauhdittamiseksi.

“Olen tällainen vanha koira jo, ja atk-taidot ovat aina olleet vähän huonot, vaikka perusosaaminen onkin”, Petteri kertoo naurahtaen.

“Kaipasin taitojen päivittämistä tähän hetkeen. Kuorma-autonkuljettajasta lähtien tarvitsee käyttää erilaisia sovelluksia. Kaikki toiminnot menevät verkkoon”, hän toteaa.

Digi ABC -kurssilla Petteri pääsi käyttämään erilaisia tietokonesovelluksia ja harjoittelemaan tekstinkäsittelyä.

“Asioita lähdettiin käsittelemään ihan alusta alkaen. Kurssilla käsiteltiin esimerkiksi turvallista verkon käyttämistä ja sosiaalista mediaa. Itse pyysin apua erityisesti ohjelmistojen käyttöön.”

Kurssin osallistujien lähtötasot poikkesivat jonkin verran toisistaan, mutta Petteri sai opettajalta erillisiä tehtäviä silloin, kun oli muuta ryhmää edellä. Muiden käynnistäessä tietokonetta Petteri harjoitteli esimerkiksi Wordin käyttöä.

“Kurssilta tuli paljon hyviä vinkkejä ohjelmien käyttämiseen, tekstin käsittelemiseen ja taulukoiden tekemiseen. Näin lyhyeksi ja intensiiviseksi kurssiksi sain hyvin välineitä työnhaun avuksi”, Petteri toteaa.

Liliia ja Jeti pääsivät käyttämään suomea tauon jälkeen S2-kurssilla

50-vuotias Liliia valmistui 1,5 vuotta sitten koulunkäynnin avustajaksi ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajaksi. Hän ei kuitenkaan löytänyt työpaikkaa koronan vuoksi.

“Siksi jouduin istumaan kotona pitkän aikaa ja kielitaitoni laski päivä päivältä. Minä en ole käyttänyt suomen kieltä tänä aikana”, Liliia kertoo.

Myös kurssille osallistunut Jeti toteaa, että pitkä korona-aika heikensi suomen kielen taitoa.

”Kuten muut ihmiset, haluan ilmaista itseäni puhuen. Mutta se on vaikeaa, kun en osaa suomea. Siksi halusin mukaan kurssille”, Jeti kuvailee.

Sekä Liliia että Jeti kertoivat halustaan vahvistaa suomen kielen taitoaan omavalmentajalleen TE-palveluissa. Omnian S2-kurssilla he pääsivät puhumaan suomea ja oppimaan työelämästä.

Kurssin aikana Liliia ja Jeti harjoittelivat työhakemuksen ja CV:n kirjoittamista ja työhaastattelussa toimimista.

”Ryhmä oli pieni ja meillä oli paljon tehtäviä. Minulla on pitkä kokemus kirjoittaa englanniksi, mutta suomeksi kirjoittaminen on uutta. Opin paljon asioita, joita voin käyttää työssä”, Jeti toteaa.

“Kurssilla harjoittelimme mitä ja miten pitää puhua työhaastattelussa. Kurssilla opiskelu on rikastanut sanavarastoani. Jos ennen kurssia pelkäsin puhua suomea, kurssin jälkeen yritän puhua muiden ihmisten kanssa kaikkialla. Voin suositella kurssia jokaiselle maahanmuuttajalle, joka haluaisi aloittaa työelämän Suomessa”, Liliia toteaa.

Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Digitalisaatio
Monikulttuurisuus
Työllisyys