Hyppää pääsisältöön

Nyyttikesteiltä kori täynnä ideoita

Blogi | 20.05.2022
Harvoin työinto perjantaina klo 16 on samalla tasolla kuin työväenopiston verkko-opetuksen hyvät käytänteet -nyyttikestien jälkeen! Uusia ideoita teki mieli päästä heti testaamaan.
Esittelypadlet, kuvataiteen opetuksen tapauksesta.
Esittelypadlet - kuvataiteen perusopiskelijat

Esimerkkejä ja vertaistukea

Työväenopiston opetushenkilöstöä ja tuntiopettajia osallistui viikolla 19 järjestettäviin tapaamisiin, joissa kuultiin opettajien kokemuksia heidän omasta verkko-opetuksestaan. Tapaamiset oli ryhmitelty kolmeen: liikunta ja esittävät taiteet, teoria-aineet sekä taito- ja taideaineet. Ohjelmassa oli case-esittelyjä omasta opetuksesta, kokeiluja sekä keskustelua ja ideoiden vaihtoa. Keskustelua olisi jatkunut paljon varattua aikaa pidempäänkin.

Eri värisiä tekstilaatikoita.
Poimintoja siitä, mitä eväitä nyyttärit tarjosivat

Palautteella ja reflektoinnilla yhä parempaa

Opettajat olivat hypänneet verkko-opetuksen maailmaan osa ilman aiempaa kokemusta. Yritysten ja erehdyksen, palautteen ja reflektoinnin kautta jokaisen ammattitaito on kuitenkin hypännyt verkko-opettamisen myötä aivan uudelle tasolle.

Esimerkkien myötä välittyi kuva laajasta kirjosta laadukasta etäopetusta, jota Espoon työväenopisto tarjoaa. Opettajan työ on varsin usein aika yksinäistä. Yhteisesti näitä esimerkkejä jakamalla syntyy uusia ideoita omaan opetukseen, mutta myös vahvistuu käsitys siitä, että tähän mennessä on tehty oikeita asioita.

Ehkä seuraava askel onkin ”opeshadowing” eli päästä seuraamaan jonkun toisen opettajan verkko-opetusta ihan todellisessa tilanteessa.


Teksti: Satu Luhtanen, suunnittelijaopettaja, digiopettaja
Kuvat: Minna Kattelus ja Katriina Leppänen

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Oppia ja iloa
Kehittäminen
Oppimisympäristöt
Pedagogiikka