Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

LänsiAuto Espoo: Tiivis oppilaitosyhteistyö on paras rekrytointikanava

Blogi | 26.11.2021
"Työvoimapulan vaivaamalla autoalalla tärkein rekrytointikanava on työssäoppimisen kautta työllistäminen", sanoo LänsiAuto Service Jouko Hakkarainen.
Henkilö on pukeutunut työhaalariin. Hän pitää molemmin käsin kiinni työkalusta ja korjaa auton helmaa. Auto on nostettu ilmaan.

“Olisimme LänsiAutossa ongelmissa ilman yhteistyötä Omnian ja muiden oppilaitosten kanssa. Yhteistyö on autoalan tulevaisuus, muuten meiltä loppuu tekijät. Meille ei tupsahda koulusta valmiita työntekijöitä, vaan meidän on osallistuttava opetukseen ja opiskelijoiden ohjaamiseen. Vain näin voimme varmistaa, että meillä on osaajia tulevaisuudessakin”, myös Omnian autoalan neuvottelukunnan puheenjohtajana vaikuttava Jouko Hakkarainen sanoo.

Monenlaisia tekijöitä tarvitaan, sillä työt autokorjaamolla ovat hyvin eritasoisia. Hurjalla tahdilla kehittyvän autoalan työtehtävät vaativat usein tarkkaa käsityötä.

“Jonkun on osattava tehdä vaativimmatkin sähkötyöt. Autoalalla on kova pula erityisesti sähkö-, moottori- ja vaihteistomekaanikoista, korimekaniikoista sekä automaalareista.”

Työnantaja kantaa vastuuta

LänsiAuto Espoossa on parhaimmillaan ollut jopa 48 työelämän oppijaa vuodessa. Vuonna 2020 Omniasta tuli korjaamolle 29 opiskelijaa. Työssäoppimispaikka on opiskelijalle mahdollisuus tutustua työnantajaan ja vastaavasti yritykselle näyttää, millainen työnantaja yritys on.

“Haluamme tarjota useille opiskelijoille mahdollisuuden työssäoppimispaikkaan. Sitten kun meille tulee sopiva tyyppi, teemme kaikkemme, että saamme hänestä meille hyvän tekijän. Esimerkiksi oppisopimus on mahdollinen, ja maksamme myös palkkaa mahdollisimman nopeasti, että saamme hänet pidettyä meillä.”

Hakkarainen kuitenkin muistuttaa, että vain ammattitaitoinen ohjaus ja monipuoliset työtehtävät työssäoppimisen aikana vievät opiskelijaa eteenpäin. Työssäoppijan mukana seuraa iso vastuu.

“Kaikkien pitäisi oivaltaa, että meillä työnantajilla on iso rooli, että saamme nuoret innostumaan ja pysymään alalla. Kun työssäoppijalle tarjoaa monipuolisia tehtäviä, osaaminen kehittyy. Me myös kasvatamme nuoria elämään ja veronmaksajiksi. Moni tarvitsee erilaista tukea ja ohjausta. Meidän työnantajien vastuu nuorten luotsaamisessa on todella tärkeä”, painottaa Hakkarainen.

Parhaat tekijät ovat kultakimpaleita

Työpaikkaohjaajilta vaaditaan taitoa tulla toimeen nuorten kanssa, esimerkillisyyttä ja jämäkkyyttä vaikkapa tilanteissa, joissa opiskelu ei maistu. Opiskelijan kielitaito voi olla puutteellinen, jolloin tarvitaan myös valmiutta selättää kieleen liittyviä haasteita. Yksin ei tarvitse tehtävässä jäädä, sillä työnantajan tuen lisäksi työpaikkaohjaajat saavat Omniasta valmennusta ja tukea tärkeään tehtävään.

LänsiAutossa moni työntekijä toimii työpaikkaohjaajan roolissa. Käytännössä opiskelija ja ammattilainen tekevät työtä työpareina – esimerkiksi mekaanikko neuvoo ja auttaa, ja yhdessä tehden osaaminen karttuu. Pikkuhiljaa opiskelija voi siirtyä tekemään työn itsenäisesti.

“Olen nähnyt lukuisia kehityspolkuja, joissa opiskelijasta kasvaa taitava ammattilainen. Esimerkiksi meillä työskentelevä Viljami aloitti meillä 16-vuotiaana harjoittelijana. Hän oli meillä mekaanikkona jo ensimmäisenä kesänä, vaikka hänellä ei ollut ajokorttia. Hän pärjää mekaanikkona erittäin hyvin”, iloitsee Hakkarainen ja jatkaa, että tällaisista ammattilaisista yritys haluaa pitää kaksin käsin kiinni.

“Näitä kultakimpaleita emme tapaa mitenkään ilman Omnian kanssa tehtävää yhteistyötä.”

LänsiAuto ja Omnia ovat tehneet hyvää yhteistyötä työssäoppimisen merkeissä vuodesta 1994. Autoalan ohella Omniasta valmistuu kymmenien eri alojen tulevia ammattilaisia. Jokaiseen koulutukseen kuuluu oppimista työpaikalla aidoissa työtilanteissa. Yritykselle opiskelija on mahdollisuus kouluttaa sitoutunut työntekijä ja saada tuoretta ammattitaitoa omaan yritykseen.

Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Työelämäyhteistyö
Työllisyys