Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Kesämuistoja Omnian Nuorten työpajojen toiminnasta

Blogi | 17.09.2021
Työpajaohjaajien lomien aikana Nuorten työpajojen asiakkaat pääsivät tutustumaan muiden pajojen toimintaan. Kesästä jäi iloisia muistoja yhteisistä hetkistä herkkujen ja käsitöiden äärellä. Kesäinen luonto antoi voimaa syksyyn ja pelien äärellä oli mukava viettää yhteistä aikaa.
Nurmikolle on tehty lehdistä, kukista ja kivistä mandala.

Kesä–elokuun aikana taide-, sisustus-, tekstiili-, sote-, ruokapalvelu- ja puutyöpajalaiset pääsivät tutustumaan ja työskentelemään eri pajoille omien työpajaohjaajien lomaviikoilla. Vierailujen lisäksi pajalaiset myös puuhailivat kaikenlaista yhdessä muuten vain!

Ruokapalvelupajalla opittiin raaka-aineiden monipuolista käyttöä

Ruokapalvelupajalla tehtiin hyviä sapuskoita jälkkäriherkkuineen ja perehdyttiin mm. ruoka-aineiden hyödyntämiseen siivouksessa, kosmetiikassa sekä askartelussa. Sisustuspajalla valettiin betonia ja tehtiin makrameetöitä, kuvansiirtoa ja koruja. Tekstiilipajalla virkattiin, kirjottiin, korjailtiin omia vaatteita sekä ommeltiin omia juttuja kuten patalaput ja nuken vaatteita.

Hyvinvointia luonnosta ja yhteisöstä

Sotepajalla tutkailtiin ja tehtiin persoonallisuuteen sekä ihmisen hyvinvointiin liittyviä juttuja, kuten rentoutuksia, hierontaa, luontomandaloita, voimaeläimiä, mielikuvitustarinoita ja löylytuoksupusseja.
Porukalla myös kahviteltiin auringonpaahteessa terassilla musavisan merkeissä ja pidettiin peli-iltapäiviä mokkapaloilla herkutellen. Oli retkiä ja piknikpäiviä uimarannalle, Glimsiin, Albergan puistoon ja Karakallioon pakopelailemaan.  
 

Vaihtelu ja monipuolinen tekeminen oli mielekästä

Kokemukset vaihtelusta, monipuolisista työtehtävistä ja ennen kaikkea tutustumiset toisten pajojen nuoriin ja ohjaajiin olivat todella mielekkäitä ja innostavia! Kesän aikana opittiin ja koettiin paljon uutta rennolla meiningillä, höpöteltiin monenmoisista asioista ja saatiin uusia ystäviä.

Kivoja kesäviikkoja lämmöllä (kuumuudella!) muistellen:

Sisustuspajan Virve
Tekstiilipajan Seija
Sote-pajan Susanna
Puupajan Jarno 
Ryhmävalmentaja Katja ja oppari Julia (Ruokapalvelupajan kesäsijaistus)

Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Hyvinvointi
Osallisuus
Taide ja käsityöt