Hyppää pääsisältöön

Joustava työelämässä oppiminen kiinnittää opiskelijan yritykseen

Blogi | 27.04.2022
Työelämässä tapahtuva oppiminen avaa opiskelijalle ovet työelämään. Työnantajalle se on mahdollisuus kouluttaa työvoimaa yrityksen tarpeisiin. Yrittäjä Muamen Al-Azzawi ja vastavalmistunut talonrakentaja Samuli Mikkola kertovat koulutus- ja oppisopimuksesta.
Suojavarusteisiin pukeutunut rakennustyöntekijä asettaa lautaa rakenteilla olevaan terassiin.
Samuli Mikkola kiinnittää lautaa omakotitalon terassille M2 Rakennuksen työmaalla.

Oppilaitoksessa opiskelemisesta siirtyminen työpaikalla opiskeluun on joustavaa. Koulutussopimus mahdollistaa opiskelijalle työhön ja työpaikkaan tutustumisen työtehtävien kautta. Työnantaja pääsee puolestaan kouluttamaan työntekijää oman yrityksensä tarpeista lähtien. Ennen työsopimuksen solmimista molemmat saavat varmuuden siitä, että homma toimii.
Koulutussopimus voidaan muuttaa helposti oppisopimukseksi, jos sekä opiskelija että työnantaja haluavat siihen sitoutua. Oppisopimus on aina määräaikainen työsopimus ja työntekijälle maksetaan oppisopimuksen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Koulutussopimus antaa opiskelijalle ja työnantajalle mahdollisuuden tutustua rauhassa

M2 Rakennuksen yrittäjä Muamen Al-Azzawi tuntee työelämässä oppimisen mahdollisuudet hyvin. Hän on opiskellut Omniassa oppisopimuksella talonrakentajan koulutuksessa. Yrittäjänä hän on tehnyt koulutus- ja oppisopimuksia yli kymmenen Omnian opiskelijan kanssa.

Vantaan Rekolassa M2 Rakennuksen työmaalla terassia rakentaa Samuli Mikkola. Hän valmistui talonrakentajaksi loppuvuodesta 2021. Mikkola aloitti peruskoulun jälkeen lukiossa, mutta vaihtoi ammatilliseen koulutukseen alun jälkeen. 

Talonrakennuksen opiskelun hän aloitti oppilaitoksessa. Korona kuitenkin pitkitti opintoja. Uutta intoa opiskeluun Mikkola sai päästyään koulutussopimuksella rakentamaan jäterakennusta uudelle asuinalueelle Matinkylään. 

Mikkolan ja Al-Azzawin tiet kohtasivat Al-Azzawin otettua yhteyttä työelämäopettaja Petri Niemiseen, joka suositteli Mikkolaa työntekijäksi Al-Azzawille. Mikkolan koulutussopimus alkoi keväällä 2021 ja kesän tultua koulutussopimus vaihtui oppisopimukseen. Mikkola kokee, että yritykseen tutustuminen koulutussopimuksella oli hyvä vaihtoehto.

”Tein yhden tutkinnon osan koulutussopimuksella ja sen jälkeen teimme oppisopimuksen. Sopimuksen vaihtaminen sujui helposti”, Mikkola kertoo.  

”Oppilaitoksessa opiskeleminen antoi hyvän pohjan ja oppisopimuksella pääsee laajentamaan osaamistaan. Siinä oppii paljon, kun on koko ajan kokenut rakentaja vieressä”, Mikkola toteaa.

Valmistumisen jälkeen Mikkola jäi yritykseen töihin. Nyt hän toimii puolestaan rakennuksille tulevien opiskelijoiden ohjaajana.

Suojavarusteisiin pukeutunut rakennustyöntekijä seisoo selkä kameraan päin rakenteilla olevan omakotitalon edessä.


Oppilaitos tarjoaa tukea koko työelämässä oppimisen ajan

Työelämässä tapahtuvan oppimisen onnistumisessa koulun ja työnantajan hyvä yhteistyö on tärkeää. Omniassa työskentelee neljä työelämäopettajaa, jotka ovat sekä opiskelijoiden että työnantajien tukena. 

Työelämäopettajat auttavat yrityksiä löytämään tulevaisuuden osaajat Omniasta ja ovat työpaikkaohjaajien tukena. Omnia myös kouluttaa työpaikkaohjaajia ja oppilaitoksen puoleen voi kääntyä koko työelämässä oppimisen jakson aikana.

Koulutussopimuksen ja oppisopimuksen solmiminen ja sopimuksesta toiseen siirtyminen on Al-Azzawin mukaan helppoa. Hän suosittelee koulutus- ja oppisopimuksen hyödyntämistä muillekin yrittäjille.

”Siinä saa itselleen opiskelijan, jonka voi opettaa tekemään samalla tyylillä kuin itse tekee”, Al-Azzawi toteaa.

”Ei tarvitse palkata vierasta ihmistä töihin, kun ottaa ensin koulutussopimuksella. Siinä näkee, kannattaako tähän ihmiseen satsata”, Petri Nieminen lisää.

”Opiskelijan kannattaa myös muistaa, että hyvin sujunut koulutussopimus johtaa usein oppisopimukseen. Ei rakennusalalla kukaan kuukausi kaupalla ole ilmaiseksi töissä”, Nieminen kannustaa.

Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Ammattitaito
Oppimisympäristöt
Työelämäyhteistyö