Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Jalkapalloa Italiassa ja opintoja Espoon aikuislukiossa

Blogi | 22.10.2021
Jasper Samooja aloitti tänä syksynä opinnot Espoon aikuislukiossa. Tavoitteellisesti jalkapalloa Italiassa pelaava Samooja kokee saaneensa hyvän vastaanoton ja riittävästi tukea opintoihinsa.
Jasper Samooja

Jasper Samooja asuu tällä hetkellä eteläitalialaisessa Leccen kaupungissa, missä hän pelaa maalivahtina US Lecce -joukkueessa. Joukkue pelaa nuorten pääsarjassa, jossa pelaavat myös muun muassa Juventus ja Inter Milan. 

”Olin käynyt lukiota Leppävaaran lukiossa, mutta kun muutto Italiaan tuli ajankohtaiseksi, hakeuduin Espoon aikuislukioon. Omnia on urheiluoppilaitos ja minulle suositeltiin sitä”, Samooja selvittää. 

Ensi keväänä ylioppilaskirjoitukset aloittavan Samoojan opinnot ovat sujuneet hyvin.

”Aluksi muuton jälkeen oli vaikeaa löytää aikaa opiskelulle, mutta opinto-ohjaaja on auttanut tosi paljon”, hän kertoo. 

Tavoitteena pelaaminen huipulla

Jalkapallossa Jasper Samooja tähtää huipulle ja satsaa siihen täysillä. 

”Tietysti sen eteen pitää joka päivä tehdä paljon töitä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja vaatii kurinalaisuutta esimerkiksi mennä nukkumaan ajoissa joka ilta”, hän toteaa. 

Jasper Samooja on aloittanut jalkapallon pelaamisen noin 5-vuotiaana. 

”Se oli kivaa alusta alkaen. Olin ensin kenttäpelaajana ja sitten siirryin maalivahdiksi”, hän kertoo. 

Siirto Espoosta italialaiseen seuraan tapahtui nopeasti. 

”Minulle kerrottiin, että seura olisi kiinnostunut minusta maalivahtina ja noin viikon päästä oli Italiassa. Päätin lähteä, koska ajattelen tämän olevan tärkeä askel urheilu-urallani”, Samooja sanoo. 

”Nyt vaikuttaa siltä, että opintojen jatkaminen Espoon aikuislukiossa on helppoa ja sujuvaa. Etäkoulusta on kokemusta myös Suomesta korona-aikana, joten sikäli tämä sujuu sen mukaan. Olen saanut kaiken sen tuen, mitä tarvitsen ja opettajat ymmärtävät, että olen ulkomailla ja ottavat sen huomioon opetuksessa".

Kiinnostuitko opinnoista Espoon aikuislukiossa?
Lue lisää lukio-opinnoista.
Takaisin ylös
Tagit:
Oppiminen Omniassa
Ammattitaito
Urheilutoiminta