Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Itsenäisesti ja joustavasti kohti kolmoistutkintoa

Blogi | 30.06.2021
Espoon aikuislukiosta ensi syksynä ylioppilaaksi valmistuva Elena Dukov suorittaa myös merkonomin opintoja. Tavoitteena on saada opinnot tehtyä kahden ja puolen vuoden aikana.
Elena Dukov

”Aloin opiskella merkonomiksi Omniassa, koska opinnoista voi valmistua monenlaisiin töihin. Esimerkiksi asiakaspalvelutaitoja tarvitaan lähes kaikissa töissä”, Dukov sanoo.

Dukov mainitsee tärkeänä osana opintoja myös työharjoittelut ja sen, että opiskelu ei ole vain kirjoista pänttäämistä vaan sisältää paljon myös työharjoitteluita.

”Omniassa on voinut keskittyä rauhassa opintojen suorittamiseen ja erityisesti aikuislukiossa keskittyä niihin kursseihin, mitä haluaa opiskella. Erityisesti korona-aikana olen saanut tehdä ammattiopintoja etänä ja itsenäisyys ja joustavuus ovat lisääntyneet entisestään.”

Viestintää jatko-opinnoissa

18-vuotias Elena Dukov suorittaa Omniassa kolmoistutkintoa. Dukov kertoo, että hän haluaisi tulevaisuudessa suuntautua kansainvälisiin tehtäviin.

”Haluaisin opiskella viestintää jatko-opinnoissani. Luultavasti hakeudun jatko-opintoihin ensi kevään yhteishaussa.”

Elena Dukov on ollut kaksi kertaa mukana myös Taitaja-kisojen semifinaaleissa ja kiittelee erityisesti kisaporukan yhteishenkeä.

”Oma-aloitteisuus, itsenäisyys ja kiinnostus ovat tärkeitä ammattiopintojen ja lukio-opintojen yhdistämisessä. Opiskelu on niin joustavaa, että opinnoista saa tehtyä juuri niin haastavia kuin itse haluaa. Kannattaa myös muistaa, että ammattiin opiskelu ei sulje pois mitään jatkomahdollisuuksia”.

Takaisin ylös
Tagit:
Oppiminen Omniassa
Ammattitaito