Hyppää pääsisältöön

Espoon aikuislukion kannustava ilmapiiri vie kohti jatko-opintoja

Blogi | 15.11.2022
Kahdesti keskeytyneiden lukio-opintojen jatkaminen on ollut Sophie Sonckille myönteinen kokemus. Tänä syksynä aloitetut ylioppilaskirjoitukset jatkuvat ensi keväänä.
Sophie Sonck istuu ikkunalaudalla.

Espoolainen Sophie Sonck, 26, on tänä syksynä osallistunut Espoon aikuislukion ylioppilaskirjoituksiin.

”Kaksi vuotta sitten päätin, että jatkan lukio-opintoja. Sitä ennen lukio-opinnot olivat jääneet kesken, koska minulla oli joitain heikompia jaksoja mielenterveyden kanssa. Olen tänä syksynä kirjoittanut äidinkielen, terveystiedon ja lyhyen matematiikan. Jäljellä ovat yhteiskuntaoppi, englanti ja matematiikan korotus.”

Sonckilla on aikuislukiosta hyvää sanottavaa.

”Olin myönteisellä tavalla todella yllättynyt siitä, miten aktiivisia opettajat ovat ja saan heidän viesteihinsä vastaukset yleensä tosi nopeasti. Opetus ja ohjaus on ollut todella kannustavaa”, hän kertoo.

”Koululla on ollut hyvä ilmapiiri, eikä minulla ole koskaan ollut sellaista oloa, etten olisi halunnut tulla paikalle. Olemme opon kanssa käyneet läpi kurssisuorituksia. Kehuja ja palautetta on tullut paljon. Minua on kannustettu jatkamaan ja olen aina saanut lisää intoa opiskeluun.”

Luova tekeminen kiinnostaa

Sophie Sonckin tulevaisuuden suunnitelmat ovat avoinna, mutta luovat ammatit kiinnostavat.

”Olen harkinnut hakeutuvani opiskelemaan animaatioiden tekemistä Tallinnaan. Piirrän paljon vapaa-aikanani sekä käsin että digitaalisesti”, hän kertoo.

Espoon aikuislukiosta erityisesti englanti on jäänyt mieleen mukavana oppiaineena.

”Se on minulla todella vahva alun perin, ja opiskelu oli helppoa ja antoisaa”, Sonck sanoo.

Sophie Sonck suosittelee lämpimästi opintoja Espoon aikuislukiossa.

”Ihmisenä, jolla on jäänyt kaksi kertaa lukio-opinnot kesken, olen ehdottomasti sitä mieltä, että opiskelu on kaiken vaivannäön arvoista. Jokaisesta kurssista ei tarvitse saada kymppiä. Joustavuus ja ajankäytön sallivuus on ollut hienoa. Olen iltaihminen, ja voin esimerkiksi seitsemän jälkeen illalla ruveta opiskelemaan, joten on ollut mainiota, että opiskelua ei ole tarvinnut sitoa aikaan eikä paikkaan.”

Kiinnostuitko lukio-opinnoista?
Tutustu Espoon aikuislukion tarjontaan
Takaisin ylös
Tagit:
Oppiminen Omniassa
Ammattitaito