Hyppää pääsisältöön
Hei ammatillinen opiskelija! Katso tärkeät tiedot opintojesi aloittamiseksi

Bussikuskina työskennellyt Mouad suuntaa ravintola-alalle Pizzakokin koulutuksesta

Blogi | 25.03.2022
Pizzakokin työvoimakoulutuksessa opiskeleva Mouad Abdelilah on kotoisin Marokosta. Hän muutti Suomeen vuonna 2007. Suomessa hän työskenteli ensin taksikuskina ja sen jälkeen yli kymmenen vuoden ajan bussikuskina. Työttömäksi jäätyään hän päätti vaihtaa alaa ja aloitti Omnian Pizzakokin työvoimakoulutuksen.
Henkilö pitää kättään keittiön monitoimikoneen päällä ja katsoo kameraan. Hänellä on päällään kokkitakki ja päässä kokkihattu.

42-vuotias Mouad Abdelilah nauttii ruoanlaitosta. Pizzakokin koulutuksessa hän on päässyt oppimaan pikaruoan valmistusta, leipomista ja ammattikeittiössä työskentelyä. Koulutuksen aikana käydään läpi eri raaka-aineita, ravintola-alan omavalvontaa sekä työlainsäädännön. Koulutus antaa hyvät lähtökohdat työskennellä ravintola-alalla.

Työvoimakoulutuksessa oppii uutta

Kotona yksi Abdelilahin lempipuuhista on touhuta keittiössä. Hän kertoo oppineensa paljon uusia taitoja koulutuksen aikana.

”Ruoanlaitto on minulle harrastus. Nautin siitä kotona ja täällä pääsen opiskelemaan sitä. Työvoimakoulutuksesta kuulin työvoimatoimiston kautta” Abdelilah kertoo.

Koulua Abdelilahilla on maanantaista perjantaihin päivisin. Työtehtävät vaihtelevat päivän mukaan.

”Meillä on joka päivä eri lista ruokaa. Teemme esimerkiksi salaatteja ja jälkiruokia”, Abdelilah kuvailee.

”Olen tykännyt opinnoista. Meillä on todella hauskaa. Olen myös iloinen, että työvoimatoimisto tarjosi minulle mahdollisuuden käydä tämän kurssin”, Abdelilah toteaa.

Koulutuksen jälkeen Abdelilah toivoo työllistyvänsä. Tulevaisuudessa hänestä olisi hienoa myös avata oma ravintola.

”Mutta ensin haluan töihin. Sieltä saan kokemusta”, hän toteaa.

Teksti: Milla Granlund

Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Ammattitaito
Työllisyys