Hyppää pääsisältöön

Ammunnan huipulla urheileva Chistian Friman kiittää Omnian tukea urheilijoille

Blogi | 24.11.2022
Vuoden 2017 ammunnan maailmanmestari Cristian Friman, 23, palasi tänä syksynä takaisin huippu-urheilun pariin puolentoista vuoden tauon jälkeen. Armeijan Urheilukoulussa tullut vaikea nilkkavamma vaati leikkauksen ja pitkän toipilasajan. Friman opiskelee Omniassa sähkö- ja automaatioasentajaksi ja kiittää oppilaitosta laadukkaasta tuesta urheilulle.
Chtristian Friman ampumassa
Christian Friman on palannut takaisin ampumaurheilun pariin tauon jälkeen.

Christian Friman aloitti opinnot Omniassa sen jälkeen, kun hänen nilkkansa vammautui.

”Nilkkaan tehtiin iso leikkaus, ja halusin jotain mielekästä tekemistä toipumisajalle. Kun selvisi, että Omnia on urheiluoppilaitos ja täällä voi opiskella sähköasentajaksi, hakeuduin opintoihin”, hän kertoo.

Marraskuussa järjestetyissä ilmakivääriammunnan SM-kilpailuissa Friman saavutti makuuammunnassa hopean ja kolmiasentokisassa Suomen mestaruuden ja uuden Suomen ennätyksen  lähes täydellisellä suorituksella. 

Suomen mestaruus oli uran kuudeskymmeneskahdeksas, ja Frimanilla on mestaruuksia enemmän kuin kenelläkään muulla kivääriampujalla. Hän on vuoden 2017 nuorten maailmanmestari. 

Omnia on osoittautunut hyväksi valinnaksi huippu-urheilijalle. 

”Toivon, että jokainen Omniassa opiskeleva urheilija ottaa täyden hyödyn irti henkilökunnan ammattitaidosta ja kaikista mahdollisuuksista, joita Omnia urheilijoille tarjoaa”, Christian Friman toteaa.

”Olen saanut todella hyvin tukea ja neuvoja fyysiseen treenaamiseen vamman kanssa. Henkilökohtainen tuki ja ohjaus on ollut todella hienoa ja toimivaa. Saan monenlaisia ratkaisuehdotuksia esimerkiksi nilkkavamman aiheuttamiin ongelmiini ja niistä on helppo valita soveltuvin.”

Olympiakulta tavoitteena, Omniasta tukea

Aiemmin Friman on käynyt lukion Helsingissä. Nyt meneillään olevassa tutkinnossa Frimanilla on menossa toinen vuosi.  

”Opintojen joustavuus on edesauttanut urheilussa menestymistä ja siihen satsaamista. Loppuosa tutkinnostani on työharjoittelua. Alkuvuodesta satsaan täysillä urheiluun nyt kun olen siinä kunnossa, että voin taas tehdä niin”, hän kertoo.

”Päätavoitteeni urheilussa on olympiakulta. Nyt olen taas muutaman kuukauden ajan rakentanut uraani urheilijani ja tavoitteeni on päästä takaisin ammattiurheilijan rutiiniin.”

Kiinnostuitko urheilun ja opintojen yhdistämisestä?
Lue lisää urheiluoppilaitoksen mahdollisuuksista
Takaisin ylös
Tagit:
Oppiminen Omniassa
Ammattitaito
Urheilutoiminta