Ajoneuvoasentajalta sujuu myös renkaiden ilmanpaineen tarkistaminen käden käänteessä.
Autoalan perustutkinto

Ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoasentaja on kädentaitaja, joka hallitsee auton etupuskurista takapuskuriin ja kaiken siltä väliltä. Kun autoalan työturvallisuus on käyty läpi ja päästy sinuiksi huoltolaitteiden kanssa, opiskelijat ryhtyvät samantien tositoimiin. Omnian Suomenojan toimipisteessä toimii harjoituskorjaamo, johon asiakkaat tuovat korjattavaksi autojaan.

Huolto- ja korjaustyöt, auton rakenne ja järjestelmät, asiakaspalvelu, sähkötekniikka, alan säädökset, rekisteriasiat, turvavaruste- ja lisävarustetyöt, sähköjärjestelmät. Ajoneuvoasentaja on monipuolinen autoalan ammattilainen!

Opiskelu on hyvin käytännönläheistä, ja suurin osa opeista hankitaan tekemällä oikeita töitä. Omnian kouluttajat ovat useiden kymmenien vuosien korjaamoalan työkokemuksellaan todellisia asiantuntijoita!

”Sain koulutuksessa nopeasti toivomani ammatin. Parasta koulutuksessa oli hyvä opiskeluporukka ja mukavat ja ammattitaitoiset opettajat! Työelämälähtöisyys näkyi kaikessa, ja pääsinkin heti ensimmäisen syksyn jälkeen yritykseen työssä oppimaan. Minut palkattiin töihin jo opiskeluaikana.”

– Eveliina Järveläinen, Omniasta valmistunut ajoneuvoasentaja

Omnialla on erinomaiset kansainväliset yhteydet. Autoalan opiskelijat ovat käyneet työssäoppimassa muun muassa Ranskassa, Turkissa, Unkarissa ja Saksassa.

Ajoneuvoasentajalta kysytään hyviä kädentaitoja, loogista ajattelukykyä, pitkäjänteisyyttä ja halua oppia jatkuvasti uutta. Autoalan ammattilaiset kouluttautuvat jatkuvasti pysyäkseen alan kehityksessä mukana.

Kaikissa autoalan ammateissa ympäristömyönteinen asenne on keskeinen osa ammattitaitoa.

Monissa korjaamoissa ajoneuvoasentajat hoitavat työn vastaanottamisen ja valmiin auton luovuttamisen asiakkaalle, joten asentaja on myös asiakaspalvelija.

Ajoneuvoasentajan työpaikat löytyvät isoista autotaloista ja merkkikorjaamoista.

Korjaamoketjut ovat yleistyneet ja ne tarjoavat paitsi työpaikkoja, myös mahdollisuuden oman yrityksen perustamiseen. Omnia on oiva ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista!

Opiskeluaikana solmitaan arvokkaita kontakteja työelämään, ja useat löytävätkin valmistumisen jälkeen työpaikan näiden verkostojen kautta. Omnialla on hyvät yhteydet työelämään ja vinkkejä työssäoppimispaikoista saa myös Omnian kautta.

Suoritus­vaihtoehdot

Näyttötutkinto on erityisesti aikuisille sopiva tapa suorittaa ammatillinen tutkinto. Näyttötutkinnossa osoitat opintojen tai työkokemuksen kautta kertyneen ammattitaidon aidoissa työtilanteissa. Tarvittaessa osallistut valmistavaan koulutukseen.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Tutkinnonsuorittajaksi hakeutuvalla tulee olla vähintään B-luokan ajokortti.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, kutsutaan suomen kielen kokeeseen (taso B1.2).

Muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi. Toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku(at)omnia.fi.

Hakijoille pakollinen valintainfo pidetään 24.4.2017 klo 17:30 - 19:30 Suomenojan toimipisteessä Martinsillantie 10

 

Koulutusaika

Valmistava koulutus toteutetaan lähiopetuksena ja etäopiskeluna ma-pe klo 8.00-16.00 välisenä aikana.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Toimipiste

Omnia Koulutus, Suomenojan toimipiste, Martinsillantie 10, Espoo

Toteutus

Lähiopetuksen ja etäopiskelun lisäksi koulutukseen kuuluu työmaakäyntejä sekä työssäoppimisjaksoja paikallisissa alan yrityksissä ja työpaikoissa.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko.

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu viidestä tutkinnon osasta, joista kaksi on pakollista ja kolme valinnaista.

Pakolliset osat:

  • Auton tai moottoripyörän huoltaminen
  • Auton korjaaminen

Valinnaiset osat:

  • Sähkövarusteiden mittaus ja korjaus
  • moottorin ja voimansiirron huolto ja korjaus
  • auton lisävarustetyöt

Pakolliset ja valinnaiset tutkinnonosat suoritetaan näyttötutkintona, joka muodostuu 3 - 4 erillisestä tutkintotilaisuudesta.

Hinta

Tutkintomaksu 58 €

Lisätietoja antaa

kouluttaja Pauli Holttinen, p. 050 389 4109, pauli.holttinen(at)omnia.fi

kouluttaja Kai Ström, p. 046 851 5037, kai.strom(at)omnia.fi

opinto-ohjaaja Annakaisa Jortikka-Fredrikson, p. 046 851 5129, annakaisa.jortikka-fredrikson(at)omnia.fi

oppisopimuskoulutus: Asiantuntija Inga Koskitalo, p. 050 563 9245, inga.koskitalo(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Opetushallitukselle tilitettävän tutkintomaksun 58 € tutkinnon suorittaja maksaa ilmoittautuessaan näyttötutkintoa suorittamaan. Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja eroaa tai keskeyttää opintonsa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

 

Muutokset mahdollisia.